Pia Renaudin ny VD för Senzime
Hem NYHETER Pia Renaudin ny VD för Senzime

Pia Renaudin ny VD för Senzime

Publicerat av: Redaktionen

Styrelsen i Senzime AB (publ) har idag beslutat att utse Pia Renaudin till ny Verkställande Direktör.

Pia Renaudin ny VD för Senzime 1

Pia Renaudin

Pia tillträder under första kvartalet 2019 och efterträder nuvarande VD Lena Söderström som lämnar Senzime efter närmare sex år. Catrin Molund, Director Marketing & Business Development på Senzime, tillträder från och med idag som tillförordnad VD till dess att Pia tillträder sin tjänst.

Pia har över 20 års erfarenhet av ledande, internationella befattningar inom marknad och försäljning på bland annat AstraZeneca, Gilead Sciences och är idag General Manager Nordics för Stryker, ett av världens största medicintekniska bolag. Pia har en MBA från Göteborgs universitet och examen från INSEAD.

– Det är med stor glädje och entusiasm som styrelsen idag kan meddela att Pia Renaudin tar över stafettpinnen som VD för Senzime. Pia har lett några av de mest framgångsrika internationella produktlanseringarna i den nordiska Life Science-branschen och med hennes imponerade meritlista och väldokumenterade erfarenhet av internationell försäljning och ledarskap ser vi fram emot att utveckla Senzime vidare till att bli en världsledare inom patientmonitorering, säger Philip Siberg, Senzimes styrelseordförande.

– Samtidigt vill styrelsen tacka Lena Söderström för mycket förtjänstfulla och tongivande insatser som VD för Senzime. Under Lenas ledning har bolaget utvecklats från att vara ett litet forskningsbolag, till att med två genomförda förvärv, flera uppnådda CE-godkännanden och inledande global kommersialisering i ett 20-tal länder nu vara ett medicinteknikföretag redo för kommersiell uppskalning på en global marknad. Nu står vi inför ett nytt kapitel i Senzimes historia och där kommer Pia kunna medföra värde för alla intressegrupper, säger Philip Siberg.

Pia Renaudin tillträder sin tjänst under första kvartalet 2019. Tillförordnad VD Catrin Molund är idag medlem av Senzimes ledningsgrupp och bland annat ansvarig för marknad, nya affärsmöjligheter och kontrakt. Catrin har över 17 års erfarenhet inom Life Science-sektorn från företag som Orexo, Phadia, Amersham Biosciences och Pyrosequencing.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>