Pressinbjudan: Framtidens skadeplats – konferens om krishantering i framkant
Hem EVENT Pressinbjudan den 27 april: Framtidens skadeplats – konferens om krishantering i framkant

Pressinbjudan den 27 april: Framtidens skadeplats – konferens om krishantering i framkant

Publicerat av: Redaktionen

Hur ska framtidens akuta olyckor och kriser hanteras?

Onsdag 27 april anordnas konferensen Framtidens skadeplats där det senaste inom krishantering, räddning och respons presenteras på Katastrofmedicinskt centrum i Linköping.

Pressinbjudan: Framtidens skadeplats – konferens om krishantering i framkantEfter ett pandemiuppehåll är konferensen Framtidens skadeplats tillbaka för femte gången i ordningen. Onsdag 27 april öppnar Katastrofmedicinskt centrum i Linköping dörrarna till en heldag med det senaste inom bland annat skadeplatssimulering, ny teknik för snabb lägesbild och frivilligas arbete inom räddning och respons.

Dessutom presenteras erfarenheter av sjukvårdsledning i pandemi, hantering av pågående dödligt våld-händelse och arbete med säkerhet i offentlig miljö. I övningshallen på Katastrofmedicinskt centrum görs även plats för demonstrationer och posterutställning.

Konferensen anordnas av Centrum för forskning inom respons- och räddningssystem, CARER, vid Linköpings universitet. Linköpings borgmästare Lars Vikinge och Matts Karlsson, vicerektor för forskning vid Linköpings universitet, öppnar konferensen.

Huvudtalare om blåljussamordning

Årets huvudtalare är Douglas Stirling, chef för enheten Joint Emergency Services Unit på Scottish Multi-Agency Resilience Training & Excercise Unit, SMARTEU.

SMARTEU:s huvuduppdrag är att koordinera övning och träning för polis, ambulans och räddningstjänst i Skottland, samt utveckling och leverans av stora och komplexa krisövningar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>