Dedalus utökar teamet ytterligare med Erica Bonns som ny Chief Medical Officer
Hem NYHETER Dedalus utökar det svenska teamet ytterligare med Erica Bonns som ny Chief Medical Officer

Dedalus utökar det svenska teamet ytterligare med Erica Bonns som ny Chief Medical Officer

Publicerat av: Redaktionen

Dedalus, som är en global ledare inom IT för hälso- och sjukvård, utökar det svenska teamet med Erica Bonns som Chief Medical Officer.

 Som specialläkare inom barnmedicin och med tidigare erfarenheter inom medtech kommer Erica att tillföra nya kompetenser, erfarenheter och insikter till teamet i Solna och Skandinavien.

Dedalus, som finns i 40 länder världen över, är en global ledare inom IT för hälso- och sjukvård. Verksamheten är specialiserad på IT-lösningar inom exempelvis vårdinformationssystem, integrationsplattformar och avancerade lösningar till diagnostisering och kliniska beslutsstöd.

”Vår ambition på Dedalus är att bidra till att utveckla svensk hälso- och sjukvård, med fokus på bättre och mer effektiv patientvård genom ett IT-ekosystem. Som mångårig läkare inom pediatrik och på barnakuten, men också med erfarenhet inom medtech, har Erica Bonns insikt i hur man bäst kan skapa och optimera integrerade IT-system inom vården”, säger Thomas Anderzon, Managing Director, Dedalus Sverige.

”Syftet är att göra hälso- och sjukvården mer effektiv på ett sätt som hjälper och assisterar både patienter och anställda. Med Erica Bonns anställning ökar vi vår kompetensnivå avsevärt och stärker vårt fokus på IT-lösningar som hjälper vårdens anställda att leverera kvalitet till befolkningen.”

Erica Bonns – Dedalus Chief Medical Officer

Erica Bonns är barnläkare och har arbetat som enhetschef på barnakuten samt som läkare i öppenvården. Erica har även flera års erfarenhet inom medtech från Visiba och Inera/1177, samt en magisterexamen inom organisations- och ledarskapsutveckling.

På akutmottagningen upptäckte Erica ofta att viktig information som patienter eller anhöriga redan hade lämnat saknades. Detta blev incitamentet för henne till att försöka göra skillnad och bidra till att förbättra vården, och använda sina erfarenheter och kompetenser från vården inom medtech.

Dedalus utökar teamet ytterligare med Erica Bonns som ny Chief Medical Officer

”Min önskan är att bidra till en förbättrad hälso- och sjukvård genom min erfarenhet som läkare, även ur patient-/anhörigperspektivet. Jag vet vilka behov av information som finns inom vården och hur viktigt det är med pålitliga och effektiva IT-system och det ser jag fram emot att arbeta med tillsammans med Dedalus olika globala team. På Dedalus är det klinisk personal som driver ingenjörerna, och inte tvärtom, och enligt mig är det den bästa utgångspunkten för IT-system som ska säkerställa hög kvalitet och service till alla”, säger Erica Bonns.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>