Pretzel Therapeutics flyttar in i GoCo Health Innovation City
Hem HÄLSA Pretzel Therapeutics flyttar in i GoCo Health Innovation City under 2023

Pretzel Therapeutics flyttar in i GoCo Health Innovation City under 2023

Publicerat av: Redaktionen

Pretzel Therapeutics är grundat av några av världens främsta akademiker inom mitokondriell biologi.

Idag drivs bolaget från två enheter, varav en i Göteborg och en i Waltham, Massachussets, USA.

Nu står det klart att den svenska verksamheten flyttar till en 700 kvm stor kontors- och labbmiljö på GoCo House under 2023. Härifrån ska bolaget fortsätta sin väg mot nya banbrytande lösningar för behandling av mitokondriella sjukdomar.

Pretzel Therapeutics utvecklar innovativa terapier mot så kallad mitokondriell dysfunktion. Mitokondrier kan beskrivas som cellernas kraftverk där dysfunktionella mitokondrier är involverade i mer än 50 olika sjukdomar, bland annat flertalet åldersrelaterade sådana. Genom etableringen i GoCo Health Innovation City hoppas bolaget kunna växa ytterligare och skapa än bättre förutsättningar för fortsatt utveckling av ”first-in-class” läkemedel som tar sig an mitokondriell dysfunktion.

– Det vi nu ser ta form i Mölndal är den perfekta platsen för vår fortsatta expandering. Här har vi möjlighet att skala upp vår R&D verksamhet och framförallt så ser vi fram emot att skapa interaktion med de andra bolagen i området. Vi ser många samverkansmöjligheter och vi hoppas på en bra tillväxt i Göteborg där vi avser dubbla vårt team av medarbetare, säger Baruch Harris, Chief Operating Officer på Pretzel Therapeutics.

GoCo House går nu in i slutfasen av bygget och beräknas stå klart för inflyttning våren 2023. Intresset för områdets signaturbyggnad har varit stort och både coworking-delen samt de större kontors- och forskningsytorna börjar nu i stor utsträckning att fyllas på. Hela utgångspunkten har varit att skapa ett område med miljöer och verksamheter som enhälligt ska tilltala både forskare, entreprenörer och lovande talanger från hela världen.

Pretzel Therapeutics flyttar in i GoCo Health Innovation City– Vår ambition är att lägga grunden för ett bra kunskapsutbyte och ge drivkraft åt nya samarbeten och idéer. Det är därifrån vi sen kan se nya lösningar växa fram på de hälsoutmaningar världen står inför. Pretzel Therapeutics satsning hos oss är ett kvitto som visar på både GoCo´s attraktionskraft och att våra ambitioner har en stark förankring i industrin. Det är ett bolag vi med stolthet hälsar varmt välkomna och som tillsammans med andra ledande verksamheter kommer bidra till ett innovationsklimat i världsklass, säger Jonas Obert, affärsutvecklare på GoCo Health Innovation City.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>