KOMMUNIKATIONSVERKTYGET HELEN BELÖNAS MED SVEAPRISET
Hem NYHETERE-HÄLSA Kommunikationsverktyget Helen belönas med Sveapriset

Kommunikationsverktyget Helen belönas med Sveapriset

Publicerat av: Redaktionen

SveaPriset 2023 tilldelades Worldish AB för projektet ”Kommunikationsverktyget Helen – ett digitalt stöd för patienter och vårdgivare genom hela vårdprocessen”.

Helen hjälper vårdgivare och patienter att kommunicera över kommunikations- och språkbarriärer, och ökar såväl patientsäkerheten som vårdkvaliteten.

SveaPriset delas ut vartannat år och belönar den bästa innovationsidén inom e-hälsa.

Priset är 100.000 kr och glasskulpturen Svea designad av glaskonstnären Kjell Engman.

Juryns motivering:

Genom att bryta kommunikations- och språkbarriärer inom hälso– och sjukvården med hjälp av kommunikationsverktyget Helen har man ökat patientsäkerheten, vårdkvaliteten och bidragit till en mer jämlik hälso- och sjukvård.

KOMMUNIKATIONSVERKTYGET HELEN BELÖNAS MED SVEAPRISET

Kommunikationsverktyget Helen har inte bara gjort medicinsk information tydlig och begriplig på patientens egna språk, utan också säkerställt att standardiserade vårdprocesser följs noggrant, vilket i sin tur har höjt kvaliteten inom vården. Bedömningar blir mer effektiva, minskar onödiga besök på sjukhuset och patienter blir mer delaktiga i sin hälsa.

Övriga nominerade till SveaPriset var:
  • CORAI – smartphone-baserad hjärtdiagnostik, CORAI Medicinteknik AB och Danderyds sjukhus
  • Preventiv äldreomsorg, Loopeli AB
  • Stickäventyret, Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Karolinska Universitetssjukhuset
  • Varannan Vecka, Happy Parents AB

Sedan 2007 delas SveaPriset ut till den bästa innovationsidén inom e-hälsa. Priset uppmärksammar innovativa lösningar för e-hälsa som bidrar till effektivitet och kvalitet inom hälso- och sjukvården, tandvården, omsorgen och socialtjänsten. Innovationen ska ha kommit en bit på väg men behöva finansiering för fortsatt utveckling samt för att sprida resultat och erfarenheter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>