Rädda Barnen uppdaterar app mot oro- för att även nå ukrainska barn
Hem APP Rädda Barnen uppdaterar appen mot oro- för att även nå ukrainska barn

Rädda Barnen uppdaterar appen mot oro- för att även nå ukrainska barn

Publicerat av: Redaktionen

Appen Safe Place har översatts till ukrainska, för att hjälpa barn som nu befinner sig på flykt att hantera upplevelser efter krig.

Appen riktar sig till barn och ungdomar som tex har varit med om en svår händelse eller kris, och upplever stress, oro eller har svårt att sova.

Appen innehåller övningar, som hjälper barn att skingra tankar och svåra känslor här och nu.

Strax efter att kriget i Ukraina bröt ut, översattes appen till ukrainska.

– Just nu är det många barn på flykt i och utanför Ukraina. Vi vet att många av dem upplevt skrämmande händelser och bär på mycket oro. Appen är ett bra verktyg för att minska stress och oro i stunden, säger Anna Köhler, psykolog från Rädda Barnen.

Rädda Barnen uppdaterar app mot oro- för att även nå ukrainska barn

Safe Place är framtagen av Rädda Barnens psykologer, och har tidigare funnits på svenska och engelska. Den riktar sig framförallt till barn och unga från skolåldern och uppåt, är gratis, anonym, och kan laddas ner i hela världen där appar finns.

-Vi behöver ge barn och unga lättillgängligt stöd där de befinner sig, såsom på digitala plattformar. Safe Place är inte ett medicinskt verktyg, men kan vara hjälpsamt vid oro och stress. Appen ska vara enkel att förstå och navigera i, och tillgänglig att användas av alla barn när något jobbigt har hänt, avslutar Anna Köhler.

Citat från Barn som använt appen:

”Jag blev lugn av den här övningen”
”Det fick mig att tänka på annat vilket var skönt”
”Jag kommer rekommendera den till en kompis”
”Det är bra med en app som inte visar video och annat såsom instagram”
”Jag kommer använda den som hjälp för att sova”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>