RaySearch inleder samarbete med ledande amerikansk cancerklinik avseende RayCare
Hem NYHETER RaySearch inleder samarbete med ledande amerikansk cancerklinik avseende RayCare

RaySearch inleder samarbete med ledande amerikansk cancerklinik avseende RayCare

Publicerat av: Redaktionen

University of Texas MD Anderson Cancer Center i Houston, Texas, kommer att samarbeta med RaySearch vid utvecklingen av RayCare, nästa generations onkologiinformationssystem (OIS) utformat för dagens och morgondagens behov inom kliniska arbetsflöden.

Avtalet omfattar samtliga av MD Andersons anläggningar i Houston-området, däribland fem RaySearch inleder samarbete med ledande amerikansk cancerklinik avseende RayCare 2regionala cancerkliniker. Ett mål med samarbetet är att möjliggöra en klinisk implementering av RayCare i en komplex och storskalig miljö .

MD Anderson är en av världens största cancerkliniker och globalt ledande inom klinisk forskning. Kliniken behandlar omkring 130 000 patienter varje år, och har över 20 000 anställda. Verksamhetens storskalighet gör att effektivitet och säkerhet är prioriterade, och de kommer att vara två väsentliga styrkor i RayCare-systemet.

RayCare är utformat för att samordna och konsolidera de olika mjukvarusystem som vanligtvis används inom kemoterapi, strålbehandling och kirurgisk onkologi. Att integrera olika aktiviteter i arbetsflöden sparar tid, minskar komplikationer och minimerar risken för fel som kan uppkomma när man överför information mellan olika system. Potentiella fördelar för patienterna är en smidigare behandlingsupplevelse och en bättre kontinuitet i vården.

Detta är nästa steg i ett starkt strategiskt samarbete som kombinerar styrkorna inom forskning och utveckling hos MD Anderson och RaySearch, med målet att omvandla upptäckter inom forskning till praktiska lösningar som snabbt kan föras ut på marknaden till förmån för cancerkliniker över hela världen. MD Anderson har också börjat använda RayStation för att generera kliniska behandlingsplaner. Det är första fasen i ett planerat kliniskt införande och följer efter ett omfattande utbildningsarbete av de kliniska teamen. RayStation och RayCare är utformade som ett helt integrerat system, vilket möjliggör ytterligare förbättringar av verksamheten.

Johan Löf, VD för RaySearch, säger: ”Jag är stolt över att MD Anderson Cancer Center har anslutit sig till RayCare-projektet. Att lösa samordnings-, säkerhets- och effektivitetsbehoven för världens största cancervårdgivare är en av våra mest spännande utmaningar hittills. Det här samarbetet har alla förutsättningar för att bli framgångsrikt, eftersom det bygger på MD Andersons mycket omfattande kliniska kunskaper och resurser, i kombination med RaySearchs kapacitet för innovativ utveckling.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>