Rekordmånga från Södersjukhuset i årets Prideparad

Från Södersjukhuset kommer hela 130 medarbetare att gå i årets Prideparad och i stort sett är alla verksamhetsområden representerade.

Södersjukhuset är ett sjukhus för alla och har en värdgrund som bygger på respekt för individen. Under Prideveckan deltar medarbetare i paraden, sjukhuset hissar prideflaggan och Venhälsan erbjuder hiv- och syfilistester i Pride Park.södersjukhuset pride

– Genom att delta i paraden visar vi att Sös är ett HBTQ-vänligt sjukhus och att vi är ett sjukhus för alla, menar Tomas Movin, vd på Sös. Jag hoppas också att det bidrar till att våra medarbetare känner sig stolta över att arbeta här, säger Tomas.

– Att 130 medarbetare går med i tåget är rekord och det är jätteroligt att så många vill vara med, säger Robert Andersson undersköterska på Södersjukhusets akutmottagning och en av initiativtagarna till att Sös ska gå med i tåget. Dessutom har vi representanter från nästan alla verksamhetsområden på sjukhuset, berättar Robert Andersson.

Test för syfilis och hiv i Pride Park

Förutom att medarbetare kommer att synas i paraden kommer även Venhälsan att erbjuda hen att testa sig för hiv samt syfilis

– Vi kommer som vanligt att ha ett tält på festivalområdet på Östermalms IP, berättar Kajsa Flisager, vårdenhetschef på Venhälsan. Nytt för i år är att vi erbjuder hivtester med snabbsvar i Pride Park. Vi kommer också ha öppet på Venhälsans mottagning på sjukhuset under Prideveckan, säger Kajsa Flisager.

Post Comment