Relacom möjliggör mobiltäckning inne i hela Nya Karolinska Solna
Hem NYHETERIT-LÖSNING Relacom möjliggör mobiltäckning inne i hela Nya Karolinska Solna

Relacom möjliggör mobiltäckning inne i hela Nya Karolinska Solna

Publicerat av: Redaktionen

Inne i det nya sjukhuset kommer det att bli möjligt att använda mobiltelefoner överallt  – i samtliga byggnader och till och med i kulvertarna.  Relacom har fått uppdraget att bygga ett passivt antenn-nät som omfattar omkring 600 antenner och sammanlagt ca 1,6 mil antenn­kabel. 38774_aed6a34494c863c8

Det passiva antennätet, som utgör den första av tre etapper i uppbyggnaden av mobilnätet, omfattar antenner, kablage samt antennkomponenter som splitters och tappers. Första fasen av nätet ska vara på plats i början av okt 2015.

Relacom bygger antennätet på uppdrag av Skanska Installation AB och i samarbete med företaget Absolute Mobile. Arbetet sysselsätter upp till tio Relacom-medarbetare.

Nya Karolinska Solna (NKS) är projektnamnet på det moderna universitetssjukhus som nu byggs invid Karolinska Universitetssjukhuset Solna, norr om Stockholm. Det nya sjukhuset öppnar för de första patienterna under 2016. Nybyggnationen kommer vara helt färdig 2018.

a5780dcca93dc517_800x800ar

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>