Resultat för vård- och omsorgsnämnden 2020
Hem NYHETER Resultat för vård- och omsorgsnämnden 2020

Resultat för vård- och omsorgsnämnden 2020

Publicerat av: Redaktionen

När 2020 summeras visar vård- och omsorgsnämnden överskott på 58 miljoner kronor jämfört med budget.

Resultat för vård- och omsorgsnämnden 2020

Överskottet är framför allt skapat av en mindre volym inom hemtjänsten än förväntat, högre statsbidrag och stängda verksamheter på grund av covid-19.

Vård- och omsorgsnämndens nettokostnad 2020 är 942 miljoner kronor, vilket är 23 miljoner kronor mer än nettokostnaden 2019 (+2,5 %). Resultatet är ett överskott på 58 miljoner kronor jämfört med budget.

— Vi har haft ett år som har varit annorlunda på ett sätt som vi inte hade kunnat förutse, säger Theres Sahlström (M), ordförande i vård- och omsorgsnämnden. Men samtidigt som mycket arbete har påverkats av den rådande pandemin har vi också arbetat medvetet med ständiga förbättringar och med utveckling av vår verksamhet på många olika sätt. Jag är stolt över det arbete som medarbetarna inom sektorn har lagt ner under detta utmanande år.

Stor påverkan av covid-19
En minskad efterfrågan i form av färre brukare inom hemtjänsten, avstannande ansökningar av andra insatser inom såväl äldreomsorg som funktionsnedsättning, ekonomiska effekter av verksamheter stängda i flera månader, statsbidrag för covid-19-relaterade kostnader med mera har haft en betydligt större påverkan på vård- och omsorgsnämndens ekonomi än förväntat.

Patientsäkerhets- och kvalitetsberättelsen

I år är patientsäkerhet och kvalitetsberättelsen sammanslagen till en gemensam berättelse. Berättelsen beskriver hur arbetet fortlöpt under 2020. Pandemin har påverkat verksamheterna och arbetssätten har ändrats på många sätt. Bland annat har läkemedelshantering, vårdhygien samt dokumentation varit i fokus och fortsatt arbete kring detta kommer att fortsätta under 2021.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>