S2Medical tecknar distributionsavtal för den colombianska marknaden

S2Medical har nyligen ingått ett exklusivt distributionsavtal med det colombianska företaget Innovacure SAS för distribution av företagets produkter i Epiprotect-serien på den colombianska marknaden.

S2Medical tecknar distributionsavtal för den colombianska marknaden 1
Petter Sivlér

Avtalet innebär en initial order värd ca 0,3 MSEK vilken kommer att levereras efter att produkterna har registrerats hos colombianska myndigheter. Innovacure SAS har även förbundit sig till beställningar om minst 3,3 MSEK över de kommande 3 åren för att bibehålla distributionsavtalet.

Innovacure ingår i gruppen Saludpharma S.A som är verksamma i Mexico, Centralamerika och Sydamerika och säljer i dagsläget produkter inom prevention och behandling av många olika typer av sår.

”Diabetes typ-2 plågar hela den sydamerikanska kontinenten och Colombia är inget undantag. Ca 8 % av befolkningen lider av diabetes typ-2 vilket naturligtvis reflekteras i antal personer med svårläkta diabetiska fotsår. Vi är glada över att ha funnit en stark distributör som delar vår passion för sårläkning och både kan hjälpa oss att nå fram till dessa patienter men även alla som lider av någon annan form av svårläkt sår eller brännskada.” säger bolagets VD Petter Sivlér.