Sjuksköterska och dataspelsutveckling – populära utbildningar på Högskolan i Skövde
Hem TEKNIK Sjuksköterska och dataspelsutveckling – populära utbildningar på Högskolan i Skövde

Sjuksköterska och dataspelsutveckling – populära utbildningar på Högskolan i Skövde

Publicerat av: Redaktionen

Antalet sökande till högskole- och universitetsutbildningar ligger nationellt på en jämn nivå jämfört med åren innan pandemin.

Till hösten har 2179 personer sökt en programutbildning på Högskolan i första hand.

Sjuksköterska och dataspelsutveckling – populära utbildningar på Högskolan i Skövde

Flest sökande har utbildningarna inom vård och dataspelsutveckling.

Vid midnatt den 17 april stängde anmälan till höstens utbildningar vid landets högskolor och universitet. Bland Högskolan i Skövdes utbildningar är det sjuksköterskeprogrammet, dataspelsutbildningarna och Personal, Organisation och Ledarskapsprogrammet som har flest sökande. Allra flest förstahandssökande är det till sjuksköterskeprogrammet.

Samtidigt står det klart att antalet sökande totalt är något färre än de senaste åren.

– Totalt sett är läget ändå ganska stabilt på Högskolan i Skövde. Vi erbjuder färre fristående kurser och har inte heller något naturvetenskapligt- och tekniskt basår på distans till hösten. Det är faktorer som kan påverka det totala antalet ansökningar, säger Högskolans rektor Muriel Beser Hugosson.

Högskolan i Skövde har anpassat sig till nya anslagsnivåer och inför höstterminen 2023 har lärosätet minskat antalet fristående kurser från 166 till 156 stycken. I fjol sökte 342 personer till naturvetenskapligt- och tekniskt basår på distans. Högskolan har kvar utbildningen, men från och med höstterminen ges den enbart på campus. Naturvetenskapligt- och tekniskt basår är en förutbildning för personer som saknar behörighet från gymnasiet till bland annat ingenjörsutbildningar.

De fem programutbildningar på Högskolan i Skövde som har flest antal förstahandssökande inför höstterminen 2023

  • Sjuksköterskeprogrammet
  • Dataspelsutveckling – programmering
  • Dataspelsutveckling – 3D-grafik
  • Dataspelsutveckling – 2D-grafik
  • Dataspelsutveckling – design

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>