Hem NYHETER Sjuksköterskestudenter på digital avslutning

Sjuksköterskestudenter på digital avslutning

Publicerat av: Redaktionen

När Högskolans sjuksköterskestudenter är färdiga med sin utbildning brukar det firas med en högtidlig avslutningsceremoni för både studenter och närstående i Sankta Helena kyrka.

Sjuksköterskestudenter på digital avslutning 2

Studenter genomför olika övningar under en lektion på Sjuksköterskeprogrammet. Foto: Högskolan i Skövde

Men i år är inget som vanligt. I stället håller avgångsstudenterna på sjuksköterskeprogrammet en digital ceremoni, via Zoom.

– Nu när det inte gick att genomföra avslutningsceremonin i Sankta Helena kyrka som tänkt, hoppas vi att vi kan bidra med en minnesvärd stund för våra studenter, även om det sker på distans, säger Lars Westin, lektor i omvårdnad och programansvarig för Sjuksköterskeprogrammet.

Tal och broschutdelning

Ceremonin kommer att innehålla de sedvanliga talen till de färdiga sjuksköterskorna, samt en virtuell broschutdelning. Broschen, och information om den, kommer sedan att skickas ut till studenterna tillsammans med två gåvor. Gåvorna kommer i sin tur från Högskolan i Skövde och från Svensk sjuksköterskeförening.

– Vi önskar studenterna all lycka till i framtiden, och naturligtvis välkomna tillbaka om de vill vidareutbilda sig, säger Jenny Hallgren, lektor i omvårdnad och programansvarig för Sjuksköterskeprogrammet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>