Södersjukhuset testar framtidens preventionsmottagning
Hem EVENT Södersjukhuset testar nu framtidens preventionsmottagning

Södersjukhuset testar nu framtidens preventionsmottagning

Publicerat av: Redaktionen

Södersjukhusets innovationsavdelning bjuder in till en interaktiv och fiktiv framtidsutställning ”Preventionsmottagningen” i sjukhusets huvudentré 8, 10 och 11 november.

Besökare får uppleva ett fiktivt vårdbesök i framtiden och reflektera över för- och nackdelar med ett sjukvårdssystem uppbyggt på prediktion och prevention.

Preventionsmottagningen är öppen för sjukvårdspersonal, patienter med närstående, allmänhet, beslutsfattare och media.

Framtidens sjukvård står inför stora förändringar och utmaningar. Vi lever allt längre, många är multisjuka och livstidsrelaterade- och kroniska sjukdomar ökar. Behovet av sjukvård är redan större än den vårdpersonal som finns tillgänglig. Och med en åldrande befolkning kommer vårdbehoven att öka. Samtidigt går forskningen framåt och det blir alltmer möjligt att förutspå och förebygga ohälsa.

Preventionsmottagningen på Södersjukhuset bjuder in till att uppleva ett fiktivt vårdsbesök 30 år fram i tiden och ger möjlighet att reflektera över för- och nackdelar med ett sjukvårdssystem baserat på förutsägelse och prevention. En kombination av gener, livsstil och tarmbakterier kommer att användas av en allvetande AI för att förutsäga hälsorisker och vägleda till optimala beteenden. Löftet; att förebygga sjukdomar och öka chanserna till ett långt och hälsosamt liv!

Preventionsmottagningen är en provokativ framtidsutställning som vill ställa frågor som: Vill du känna till dina framtida hälsorisker? Hur mycket personliga data skulle du dela i utbyte mot personlig hälsorådgivning? Hur mycket av din livsstil är du beredd att offra för perfekt hälsa? Vad skulle du tycka om att ha en AI som läkare?

Preventionsmottagningen kommer att hållas öppen i Södersjukhusets huvudentré:

Södersjukhuset testar framtidens preventionsmottagningTisdag 8 nov kl 13.00-16.00

Torsdag 10 nov kl 13.00-16.00 och 17.00-19.00

Fredag 11 nov kl 13.00-16.00 och 17.00-19.00

Journalister är välkomna att boka in intervjuer med Maria Stockhaus, innovationsledare och tjänstedesigner via presstjänsten ring 010-482 05 69 eller mejla press.sodersjukhuset@regionstockholm.se.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>