Södertälje Science Park satsar på hållbar produktion
Hem NYHETER Södertälje Science Park satsar på hållbar produktion

Södertälje Science Park satsar på hållbar produktion

Publicerat av: Redaktionen

Styrelsen för Södertälje Science Park har beslutat att fokusera på att bli en nationell kunskapsnod för hållbara produktionsflöden.

Satsningen ligger i linje med regeringens nyindustrialiseringsstrategi som syftar till att Sverige Södertälje Science Park satsar på hållbar produktion 2ska bli världsledande inom smart och hållbar industriell produktion. Bakom Södertälje Science Park står bland andra de världsledande produktionsföretagen Scania och AstraZeneca, samt KTH, som i höst inviger ett nytt campus i Södertälje med inriktning på den hållbara fabriken. Grundare av Södertälje Science Park är även Södertälje Kommun och Acturum.

Södertälje står för över 10 % av Sveriges totala produktion och här arbetar var tredje anställd inom industrisektorn.

– Det finns en enorm potential i att skapa värde för kunden genom att ha effektiva processer genom hela flödet för såväl tjänstesektorn som för industrin, säger Leif Östling, styrelseordförande i Södertälje Science Park AB.

Inom konceptet och området Södertälje Science Park välkomnas en mångfald av olika aktörer som vill verka i en innovativ, forsknings- och utvecklingsorienterad miljö.

– Vi kommer att erbjuda en kompetent och kreativ mötesplats till företag som vill utveckla och förbättra sin produktion, oavsett bransch. Det gäller både aktörer och kluster som idag är verksamma inom Södertälje Science Park, som Life Science och Livsmedel, men också andra som är intresserade av hållbara produktionsflöden, säger Robert Kingfors verksamhetsledare, Södertälje Science Park AB.

– Vi vill skapa ett industriellt kluster där både akademi, industri och samhället samverkar. På så sätt medverkar vi till att omskapa bilden av Södertälje till en spännande kunskapsstad i Stockholmsregionen, säger Leif Östling.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>