Vitalis stärker sin position inom e-hälsa
Hem EVENEMANG Vitalis stärker sin position inom e-hälsa

Vitalis stärker sin position inom e-hälsa

Publicerat av: Redaktionen

Vitalis var på sin tredje mässdag igår, samt avslutades med 4 500 mäss- och konferensdeltagare på Svenska Mässan i Göteborg, en ökning med 24 %.

Med en betydlig ökning inom alla segment – mässbesökare, utställare och konferensdelegater bevisar Vitalis sin Vitalis stärker sin position inom e-hälsa 2ställning som Nordens ledande och viktigaste eHälsomöte.

Årets mässa var större än tidigare, 180 utställare mot 118 förra året. Utställarna var mycket nöjda både med sitt deltagande och antalet besökare men även att besökarnivån var hög. Välbesökta mässhallar och konferenser visar bredden av Vitalis som mötesplats för eHälsofrågor.
– Vi kan också konstatera att årets nya satsningar på Intelligent Hospital Pavillion och Robotics@Vitalis var mycket uppskattade och fick stor uppmärksamhet, säger Maria Sterner, affärsansvarig Vitalis.

Vinnaren av eHealth Award blev Coala Life – som fick pris för sin produkt Coalan, ett slags digitalt stetoskop för hjärtövervakning, kopplat till en smartphone.

Kommunen Västerås stad fick priset som  Sveriges eHälsokommun 2017.

Vinnaren av Vitalisstipendiet 2017 – blev Louisa Szücs Johansson från Landstinget i Värmland för webtjänsten Hurmårdu.nu – en möjlighet för unga människor att på ett enkelt sätt, via symboler, sms och chatt komma i kontakt med vården. Psykisk ohälsa bland unga är en enorm utmaning med stora och snabbt växande samhällskostnader. Hurmårdu.nu bidrar till att sänka trösklarna in i vården för att beskriva hur man mår och vilka bekymmer man har, och därmed fånga upp behovet i ett tidigt stadium. Tjänsten är enkel, innovativ och använder digitalisering för att minska utanförskap och uppnå en mer jämlik vård. Hurmårdu.nu har börjat i det lilla men har potential att skalas upp och bli till hjälp och stöd i vardagen för unga i hela landet.

Stipendiet har instiftats av Vitalis tillsammans med Tieto Healthcare & Welfare. Det delas ut årligen till personal inom vård & omsorg som med stöd av digitalisering och nytänkande utvecklar användarnära innovationer.

Några som tyckte till om Vitalis:

Ulf Sandström, produktansvarig Safebase

IT-Hälsa fick träffa Safebase och Ulf Sandström, som avslutningsvis gav sin syn på Vitalis “hittills har vi haft kvalitativa möten, besökare som letar lösningar inom äldreomsorgen. Som uppenbarligen fortfarande väntar på rätta lösningen, vårt förslag har bemötts med nyfikenhet och entusiasm”. Många kontakter och bra nätverkande, blev slutorden från Ulf.

Agneta Karlsson, statssekreterare på Socialdepartementet
”Vitalis med all den här kraften och alla aktörer som möts är en oerhört viktig arena. Den bidrar till att vi kraftsamlar och löser de områden som kanske är allra viktigast för att all den innovation vi gör ska hänga ihop. Att vi har standarder som kan prata med varandra, att vi använder samma definitioner och begrepp och följer myndigheternas rekommendationer. Det är jätteviktigt för att det ska gå åt rätt håll.”

Cecilia Täkte, affärsområdeschef, Tieto
”Årets Vitalis har varit fantastisk, vi är jättenöjda! Vi har otroligt mycket besökare i båda våra montrar. I den nya utställningsdelen Smarta hem och boenden har vi stått tillsammans med små innovativa bolag och kunnat lansera vårt koncept Tieto Smartcare, som genom digitalisering möjliggör sjukvård i hemmet. Det har varit väldigt lyckat!” 

Hans Jacob Moe, kommunikationschef, Cerner
”Vi medverkade i intensivvårdsenheten i Intelligent Hospital Pavilion, den uppbyggda sjukhusmiljön på årets mässa. Där kunde vi visa hur våra lösningar som kopplar samman medicinsk teknik och journalsystem fungerar i praktiken och kan användas i vården. Intresset har varit enormt: det blev väldigt pedagogisk och lätt för alla att förstå. Vi är väldigt nöjda med årets Vitalis och är helt säkert med igen nästa år.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>