Solceller säkerställer livräddande vacciner för avlägsna destinationer med extrema värmegrader
Hem TEKNIK Solceller säkerställer nu livräddande vacciner för avlägsna destinationer med extrema värmegrader

Solceller säkerställer nu livräddande vacciner för avlägsna destinationer med extrema värmegrader

Publicerat av: Redaktionen

Secop (tidigare Danfoss Compressors) är redo med en ny soldriven serie kylkompressorer för säker lagring och transport av livräddande vacciner och känsliga biomaterial som blod och stamceller till varma, avlägsna områden.

Secop, en global ledare inom soldriven kylteknik och en pionjär inom naturliga köldmedier, har utvecklat och lanserat nästa generations SDD-teknik (solar direct drive) som utnyttjar energin som genereras från solpaneler.

Nästa generation av SDD minimerar ytan som behövs för solpaneler med cirka 50-75 % jämfört med den befintliga tekniken.

Den lagrade energin håller kylskåpet kallt på natten eller på molniga dagar.

Kylaggregaten som drivs av Secops SDD-teknik och de nya kompressorerna i BD Nano-serien är direkt anslutna till solcellssystemet. Detta tillvägagångssätt löser flera problem med kylning av vaccin utanför nätet och gör att kylkedjan kan förlängas till avlägsna, ofta extremt heta områden, utan behov av mellanlagring med batterier. I avlägsna områden kan elnätet ofta inte garanteras, men i gengäld finns det tillräckligt med sol. Batterier är vanligtvis den mest sårbara och dyra delen av off-grid-system, därför kan SDD-drivna kylskåp avsevärt minska den totala kostnaden för vaccinkylning.

Traditionell teknik för gas- och fotogenkylskåp är både mer underhållsintensiv, mindre miljövänlig, mer ineffektiv och mindre tillförlitlig än kylenheter som drivs med kompressorteknik. Batteridrivna solcellskylskåp är därför en bättre och mer hållbar lösning, som också stöds av WHO.

WHO stöder ny soldriven teknik

Solceller säkerställer livräddande vacciner för avlägsna destinationer med extrema värmegraderSecop arbetar med Global Health Labs för att definiera kraven och utveckla den nya generationens SDD-teknik skräddarsydd för WHO:s specifikationer. Den nya generationen SDD-teknik uppfyller alla krav för direkt solenergi samt instabila elnät i stora landsbygdsområden med svaga elinstallationer. Secops nya teknik gör det möjligt för tillverkare av vaccinkylskåp att uppfylla de senaste regulatoriska kraven. WHO erkänner potentialen hos SDD-teknik för att förbättra tillgången till medicinsk kylning i resursbegränsade regioner.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>