Vitalis – mötesplatsen för kunskap och framtiden inom hälsa
Hem NYHETERE-HÄLSA Vitalis – mötesplatsen för kunskap och framtiden inom hälsa

Vitalis – mötesplatsen för kunskap och framtiden inom hälsa

Publicerat av: Redaktionen

Mellan 23-25 maj anordnades Nordens ledande eHälsomöte, Vitalis.

Vitalis 2023 befann sig på Svenska Mässan i Göteborg och här var det tre dagar fullt av nätverkande, inspiration och nytänkanden inom framtidens vård och omsorg.

Vitalis har anordnats i 21 år och mässan hade i år närmare 600 talare, 445 programpunkter och över 250 utställare. Under tisdagen delades det ut tre priser. Motivationen var att med innovativ förmåga möjliggör de för en tryggare och mer effektiv framtid för vården. De som vann priserna var Mabel AI som vann Health Tech Award, Virginia Zazo som vann Vitalis stipendium och Kalmar kommun som tilldelades Sveriges eHälsokommun 2023. På mässan möttes vi av representanter från kommuner, regioner, privata vårdgivare med fler. Det utbyttes mycket kunskaper och erfarenheter. Vi var på plats och fick självklart ta del av detta, vilket var fantastiskt!

”Det är fler än någonsin här i år. Vi har rekord i utställare, det är närmare 250 utställare” – Maria Sterner, ansvarig för Vitalis.

Vitalis – mötesplatsen för kunskap och framtiden inom hälsa

Maria Sterner var mycket nöjd med årets mässa och responsen från både utställare och besökare var mycket positiv när vi pratade med dom.

”Vitalis är ett bra ställe både för utställare och för oss som kunder då vi kan mötas och diskutera vilka förutsättningar som finns inom vården och hur tekniken kan hjälpa oss att lösa det” – Tim, besökare.

”Här finns många aktörer och man kan verkligen knyta kontakter här. Om jag skulle beskriva Vitalis med tre ord så skulle jag säga öppet, relevant och engagemang”- Jenny, besökare.

”Jag tycker Vitalis är samlingspunkten varje år som alla ser framemot” – Cornelia Broqvist, marknadschef Caracent.

”Känslan på Vitalis är att det är en mer öppen miljö och många diskussioner. Framför allt om framtidsutveckling, jämlik sjukvård och AI” – Karim Ben Fredj, säljare Philips.

Det var en otroligt härlig stämning under hela mässan. Känslan av nytänkande och framtid kände man i det stora rummet. Man kände både utställares och besökare stora engagemang och intresse för att utveckla tekniken inom hälsa. Många stod och pratade med varandra, man såg intresset i allas ögon och leendet på läpparna. Utställarna la ner mycket tid på sina montrar och engagerade många besökare med deras produkter och tjänster. Vi på IT-Hälsa fick chansen att prata med bland annat Jovan Pavicevic från företaget Better.

”Vårt uppdrag på Better är att förbättra hälsa och vård genom att förenkla vårdteamens arbete och påskynda digital omvandling. Alla nordiska länder är väldigt öppna för den digitala vården och man märker att många börjar gå åt det hållet. Jag är här för att träffa olika partners och dela med kunskap till alla. Vitalis är en bra mässa och man får möta väldigt många bra människor” – Joan Pavicevic på Better.

Vitalis – mötesplatsen för kunskap och framtiden inom hälsaVi fick även träffa Alexander Knezevic som är VD på Curoflow.

”Curoflow är en digital vårdplattform som hjälper vård och omsorgsverksamheter i Sverige, men snart även utomlands. Vi behöver hålla kvar vid den fysiska vård och omsorgen men vi behöver även digitalisera vården. Vi hjälper till att digitalisera så att personalen inom sjukvården kan lägga tid på patienterna i stället för administrationen.Vi har pratat med många här på Vitalis och det är en väldigt bra känsla. Många samtal och trevliga människor” – Alexander Knezevic VD Curoflow.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>