Specialistvård online lockar investerare – MediCheck tar in nya miljoner
Hem NYHETER Specialistvård online lockar investerare – MediCheck tar in nya miljoner

Specialistvård online lockar investerare – MediCheck tar in nya miljoner

Publicerat av: Redaktionen

MediCheck som erbjuder specialistvård online har haft ett fint första år.

Specialistvård online lockar investerare – MediCheck tar in nya miljoner 1

Thomas Ehrengren, CEO

Lansering i mars och en kraftig tillväxt under hösten 2017. Detta lockar nya intressanta investerare som vill vara med och bygga den nya vården och MediCheck stänger nu en finansieringsrunda på 4 MSEK.

En av de färgstarka personerna som tror mycket på MediCheck är Mattias Weinhandl, tidigare hockeyproffs med en enastående karriär bakom sig.

– En viktig orsak till min investering i MediCheck är entreprenörerna i företaget, som jag finner väldigt drivna, engagerade och som har stora ambitioner att göra specialistvården mer tillgänglig för patienten på ett modernt sätt.

Hälsa och vård är ett område som jag personligen brinner för, och där finns det strukturella utmaningar och stora behov av förbättring, konstaterar Mattias.

Anders Göransson på Soläng Invest som är Lead investor och styrelsemedlem i MediCheck är optimistisk.

– Samtliga ägare har bidragit i denna runda vilket är väldigt roligt. MediCheck bedriver vård på ett värdefullt och hållbart sätt som ger individen stort inflytande och unik access till specialistvård. Detta är extra värdefullt för personer som har kroniska sjukdomar där specialistkunskaper ofta är nödvändigt. Det känns bra att kunna bidra till detta, berättar Anders.

MediCheck har tagit in totalt tio miljoner på två år och har en fin bredd och kompetens bland ägarna.

De nya ägarna förutom Mattias Weinhandl är Propel Capital, Christian Ehrhardt (ex Vitamin Well), Sara Steinvall, Johan Ranstam, Lars Svensson och Mattias Ejbe.

– Vi är mycket glada för våra nuvarande och nya ägares förtroende. Alla bidrar med viktig kunskap för vår fortsatta tillväxt. Nu har vi bra förutsättningar för fortsatt etablering av personlig och individanpassad specialistvård i Sverige, säger Thomas Ehrengren, vd på MediCheck.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>