Uppdatering från MedicPen
Hem NYHETER Uppdatering från MedicPen

Uppdatering från MedicPen

Publicerat av: Redaktionen

Pre-testet i kommunerna i Danmark löper på enligt plan och bolaget har påbörjat produktion av de MedimiSmart som ska levereras senare i år.

Uppdatering från MedicPen 2MedicPen och dess partners i Danmark deltog på Välfärdens Innovationsdag i Köpenhamn förra veckan med mycket bra resultat.

Pre-testet i Danmark

Pre-testet i de danska kommunerna är nu inne på sin tredje vecka och hela systemet, från apotek till MedimiSmart, har fungerat enligt förväntan. Vi är hittills mycket nöjda med resultaten. De problem som uppstått har åtgärdats i positiv anda och projektet fortsätter enligt plan. Detta innebär att MedicPen nu kommer att producera ytterligare MedimiSmart för leverans i vår.

Välfärdens Innovationsdag i Köpenhamn

MedicPen och våra partners deltog på Välfärdens Innovationsdag i Köpenhamn förra veckan under konsortienamnet MedicCare. MedimiSmart väckte stort intresse bland skandinaviska besökare och det är uppenbart att MedimiSmart och den helhetslösning vi erbjuder NOPII-kommunerna har kommit att bli tämligen välkänt. Konferensen är en av de största och viktigaste inom välfärdsteknologi i Norden.

Ett konkret resultat är att MedicCare avtalade om att inom en snar framtid besöka en rad kommuner i Danmark för att mer ingående presentera det system vi nu implementerar i NOPII-kommunerna på Jylland. Därutöver skapades kontakter med svenska och norska kommuner.

Förutom själva MedimiSmart tilldrog sig MedicCares mässvägg stort intresse bland besökarna. Bland annat arrangerades guidade turer till MedicCares plats där deltagare fick en introduktion till vår helhetslösning inom medicinhantering.

USA-marknaden

MedicPen har påbörjat förberedelserna med att introducera MedimiSmart i USA. Kontakter har tagits med aktörer i USA och vi har skaffat oss en bra bild av de regulatoriska förutsättningarna för en introduktion. Den första MedimiSmart kommer att skickas till vår amerikanska samarbetspartner i mars i år.

Investerarträffar

MedicPen kommer att framträda på två investerarträffar under våren. Dels på Stora Aktiedagen i Stockholm den 5 mars klockan 13.15, dels Stora Aktiedagen i Göteborg den 8 mars klockan 13.45.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>