Hem NYHETER Stark avrådan från besök på vård- och omsorgsboendena

Stark avrådan från besök på vård- och omsorgsboendena

Publicerat av: Redaktionen

Kungsbacka kommun gör en stark avrådan från besök på vård- och omsorgsboendena för att minska risken för smittspridningen.

Stark avrådan från besök på vård- och omsorgsboendena 3Bakgrunden är en kraftigt ökad smittspridning av covid-19 i samhället och Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd i Halland.

Från och med 3 november gäller skärpta allmänna råd i Halland. Beslutet kommer från Folkhälsomyndigheten efter samråd med Region Halland. Med anledning av det finns en kraftigt ökad smittspridning av covid-19 i samhället och Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd i Halland så gör förvaltningen för vård- och omsorg nu en stark avrådan från besök på våra vård- och omsorgsboendena samt korttidsenheten Smedjan.

Syftet är att minska risken för smittspridning genom att minska antalet personer som både våra äldre på boendena och medarbetare träffar.

Alla behöver ta ansvar

– Vi vet att detta är en tuff situation för många som vill träffa sina nära och kära på vård- och omsorgsboendena. Men vi hoppas att vi alla hjälps åt att följa rådet och istället hålla kontakten på andra sätt som exempelvis telefon eller videosamtal, säger Helene Ljungqvist, verksamhetschef på vård- och omsorgsboendena i Kungsbacka kommun och fortsätter:

– Situationen som vi befinner oss i är allvarlig och vi behöver alla ta ansvar. Det gör vi genom att följa de skärpta allmänna råden och vår avrådan om att avstå besök. Förhoppningen är att detta ger god effekt så att vi snart kan välkomna er tillbaka hit på besök igen, säger hon.

Gäller till den 24 november

Beslutet gäller från och med den 5 november till och med den 24 november. Beslutet kan komma att förlängas. Beslutet om stark avrådan gäller på samtliga vård- och omsorgsboenden, både i kommunal och privat regi. Kommunen kommer att informera anhöriga under dagen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>