Hem UNDERSÖKNING Vad orsakar håravfall hos kvinnor och hur kan man behandla det?

Vad orsakar håravfall hos kvinnor och hur kan man behandla det?

Publicerat av: Redaktionen

Många tror att det främst är män som drabbas av håravfall och till dels kanske det stämmer, men även de flesta kvinnor drabbas. Någon gång i varje kvinnas liv upplever hon håravfall i större eller mindre grad. Håravfall hos män och kvinnor skiljer sig åt i stor grad och det som orsakar håravfall är ofta olika saker också. Läs mer om vad som kan orsaka ditt håravfall och inte minst vad du göra åt problemen, innan det är för sent. 

Om du vill veta mer om produkter som kan hjälpa vid håravfall så kan du titta närmare på hälsokost preparat som du exempelvis finner på HairLust. Det är viktigt att tänka på att man inte kan ta manligt kosttillskott som kvinna, när det handlar om håravfall, eftersom det som orsakar håravfallet hos män och kvinnor oftast inte är samma problem. Men det kommer vi att gå på djupare med  alldeles strax. 

Vad kan man göra åt håravfall hos kvinnor?Vad orsakar håravfall hos kvinnor och hur kan man behandla det? 3

Om du letar efter produkter som hjälper när du tappar håret kan du exempelvis söka på håravfall kvinna, om du söker efter produkter till kvinnor och om du söker efter produkter till män byter du givetvis ut kvinna mot man. Det är inte svårt att hitta produkter som i många fall faktiskt kan hjälpa dig. Men oftast måste du ta reda på vad det är som orsakar ditt håravfall innan du kan göra något åt det. 

Vilka orsaker finns det till håravfall? 

Att man tappar håret kan man många bakomliggande orsaker. Några av de vanligare orsakerna är inte särskilt ovanliga och är ganska logiskt om man tänker efter. En orsak är exempelvis stress. Stressen i sig kan leda till att kroppen får svårare att uppta vitaminer och mineraler i kroppen, något som i sin tur orsakar vitaminbrist. Det leder till att hårväxten avstannar, och då kan exempelvis kosttillskott hjälpa dig. Men det är givetvis viktigt att du försöker stressa mindre också. 

I vissa fall kan håravfall bero på allvarlig sjukdom men det är sällan fallet. Om du skulle känna dig nervös över vad som kan orsaka ditt håravfall kan du alltid ta kontakt till sjukvårdsupplysningen för medicinska råd. Men mycket man kan även göra själv. Saker som att äta bra och hälsosam mat, motion och andra saker påverkar kroppen.

Även hur du torkar ditt hår kan påverka hårets kvalité. Om du använder produkter som sliter mycket på dina hårstrån kan dessa lätt brytas. Ditt hår kommer då se slitet och tråkigt ut. Använd därför rätt produkter som passar just till ditt hår.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>