Hem NYHETER Status för pågående arbete med digitalt verktyg

Status för pågående arbete med digitalt verktyg

Publicerat av: Redaktionen

Just nu arbetar MSB, Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen med ett verktyg för att digitalt kartlägga upplevda symptom och hur svenskarnas beteende har förändrats med anledning av covid-19.

Status för pågående arbete med digitalt verktyg 3Arbetet med det digitala verktyget pågår och baseras på Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och regionernas behov. Frågorna som kartläggningen består av kommer att vara frivilliga att svara på och all data är anonymiserad. Syftet är att få en ökad förståelse för smittspridningens påverkan på samhället genom att kartlägga var symptom finns samt hur befolkningen har påverkats av det nya coronaviruset.

Den tekniska lösningen bygger på redan etablerad teknik och är framtagen tillsammans med ett antal aktörer från näringslivet. Stort fokus har legat på att lösningen ska hålla en hög säkerhet och att den ska kunna hantera en stor belastning av svarande.

MSB har fått ett stort antal erbjudande om teknik, i detta finns väldigt många olika appar. MSB har gjort en upphandling av teknik från svenskt näringsliv, med stort fokus på säkerhet och dataskydd.

Den tekniska lösningen är klar sedan en tid tillbaka. Nu handlar det om förankring med berörda myndigheter och regioner. Datum för lansering är inte satt. När det är dags för lansering kommer vi att berätta mer. Tills dess hänvisar vi till denna information.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>