Svenskt startup-bolag och det globala läkemedelsföretaget Bayer inleder samarbete
Hem NYHETERE-HÄLSA Svenskt startup-bolag och det globala läkemedelsföretaget Bayer inleder samarbete

Svenskt startup-bolag och det globala läkemedelsföretaget Bayer inleder samarbete

Publicerat av: Redaktionen

Det svenska medicinteknikbolaget Coala Life AB och läkemedelsföretaget Bayer AB inleder ett samarbete inom hjärtsjukvård.

Svenskt startup-bolag och det globala läkemedelsföretaget Bayer inleder samarbete 2Samarbetet syftar till att fler människor med hjärtsjukdom ska få behandling och därigenom undvika hjärtinfarkt och stroke. Genom att introducera ny, digital hjärtmonitorering i vårdkedjan kan patienter med oupptäckta hjärt- och kärlsjukdomar behandlas tidigt.

Coala Life är ett svenskt, snabbväxande startup-bolag inom digital hälsa. Bolaget är baserat på mångårig forskning och utveckling och har lanserat unika, digitala lösningar för monitorering och diagnostik av hjärtat. Bolaget har utvecklat Coala Heart Monitor som möjliggör effektiva arytmiutredningar, tidig detektion av hjärtsjukdomar och ett enklare sätt att följa hjärtat över tid. Monitoreringens effektivitet kan möjliggöra att rätt behandling sätts in tidigare. Coala Life är mångfaldigt prisbelönade och har hyllats för sin potential att både förbättra hjärtsjukvården och rädda patienters liv.

– Det här är ett unikt samarbete där kombinationen av innovativ medicinteknik och världsledande läkemedel skall bidra till att digitalisera, effektivisera och avlasta hjärtvården. Tillsammans med Bayer, som är ett av världens största läkemedelsbolag inom hjärtsjukvård, skapar vi nu gemensamma förutsättningar för att hitta och behandla hjärtpatienter tidigare och därmed vinna kampen mot världens främsta folksjukdom, säger Philip Siberg, vd på Coala Life.

Idag beräknas underdiagnostiseringen bland hjärt- och kärlsjukdomar ligga på ungefär 25 procent. Enbart i Sverige uppskattas att det finns 300 000 personer som inte fått diagnos än. Många liv kan sparas då hjärt- och kärlsjukdomar är den vanligaste dödsorsaken i världen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>