Hem LIVSSTIL Sveriges första hjärngym lanseras i Fältöversten

Sveriges första hjärngym lanseras i Fältöversten

Publicerat av: Redaktionen

Den 15 januari är det premiär för Fältan Braincamp. Här kommer Fältöverstens besökare att kunna testa Mendi, ett verktyg som bland annat används för att träna upp koncentrationsförmågan samt förbättra minnet.

Sveriges första hjärngym lanseras i Fältöversten 3Tekniken som ligger till grund för verktyget används av exempelvis NASA. I och med samarbetet med Mendi blir Fältöversten först i världen med att erbjuda tekniken för allmänheten. Mendi lanseras globalt under våren.

– Som lokal handelsplats vill vi underlätta för karlaplanarna i deras vardag, men också bjuda på inspiration och lärande. Eftersom vi vet att våra besökare är intresserade av hälsa, välmående och personlig utveckling känns det relevant att lyfta fördelarna med hjärnträning – hur man kan förbättra fokus, kreativitet och minska stress. Vi väldigt glada över att kunna erbjuda möjligheten att prova Mendi, säger Martina Kirs Lindblom, marknadsansvarig på Fältöversten.

Rent konkret funkar Mendi som ett digitalt pannband som användaren fäster på huvudet, pannbandet kopplas sedan till ett träningsspel i Mendis app. Medan användaren spelar mäts hjärnaktiviteten via sensorer.

– Mendi mäter din hjärnas aktivitet och visualiserar den i ett träningsspel så att du kan träna upp kontrollen över din egen hjärna. Trots att tekniken funnits i flera år och används av exempelvis NASA och toppatleter har den aldrig anpassats för en bredare publik. Med hjälp av Mendi kan nu fler ta del av dess fördelar. Vi lanserar globalt under våren men smygstartar alltså hos Fältöversten i januari, säger Sammy Saldjoghi på Mendi.

Tekniken som Mendi bygger på kallas neurofeedback. Neurofeedback-träning har visat sig kunna påverka en rad olika egenskaper som bland annat koncentrationsförmåga och impulskontroll. Andra fördelar är förbättrat minne, minskad stress och mer kvalitativ sömn. Neurofeedback används även i syfte att behandla exempelvis migrän.

Fältan Braincamp kommer att ligga mitt i Fältöversten och under tiden som gymmet har öppet kan besökare även ta del av kostnadsfria löppass och föreläsningar om fysisk och mental träning tillsammans med Runacademy.

Fältan Braincamp håller öppet två dagar i veckan fram till 28 mars. I veckan släpptes de första bokningsbara passen på faltanbraincamp.bokadirekt.se. Läs mer på faltoversten.se/faltanbraincamp/

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>