Sveriges läkarförbund ökar kraftigt bland yrkesverksamma
Hem NYHETER Sveriges läkarförbund ökar kraftigt bland yrkesverksamma

Sveriges läkarförbund ökar kraftigt bland yrkesverksamma

Publicerat av: Redaktionen

Allt fler läkare väljer att gå med i Sveriges läkarförbund. Kraftigast är medlemsinströmningen bland yrkesverksamma läkare.

Sveriges läkarförbund ökar kraftigt bland yrkesverksamma 1

Sveriges läkarförbund ökar kraftigt bland yrkesverksamma

Läkarförbundet organiserar nu 36 646 av drygt 43 000 yrkesverksamma läkare. En ökning med nästan fem procent jämfört med samma period 2016 och Läkarförbundet är bland de förbund som ökar snabbast inom Sacofederationen. Totalt samlar Läkarförbundet drygt 52 000 medlemmar.

– Det är otroligt glädjande siffror. När fler läkare väljer att bli medlemmar i Läkarförbundet stärks kåren och vi kan med större kraft driva frågor – i vården och på arbetsplatsen. Ensam är det svårt att göra sin röst hörd, men tillsammans är vi starka, säger Heidi Stensmyren.

Ökningstakten bland yrkesverksamma har stigit med hela fem gånger jämfört med samma mätperiod föregående år, då ökningstakten låg på 0,8 procent.

– Ökningen kopplas i hög grad till Läkarförbundets ökade synlighet, inte minst i de kärnfackliga frågorna. Inför avtalsrörelsen lanserade vi kampanjen Trygg vård där vi synliggjorde våra medlemmar, deras driv och arbetssituation, och skapade förståelse för hur det är att arbeta som läkare. Strategin var att genom att porträttera våra medlemmar samtidigt synliggöra de frågor vi driver, säger Heidi Stensmyren.

Förbundet använde även för första gången digitala annonskampanjer för medlemskap i samband med reportage kring fackliga frågor. Under tiden kampanjen pågick mångdubblades andelen dagliga medlemsansökningar.

Nyligen genomförde även företaget Mantap en omfattande förtroendemätning av svenska fackförbund. Där framkom att medlemmar i Sveriges läkarförbund är mer nöjda och har ett större förtroende för sitt fack än vad som är motsvarande för branschen som helhet.

– Läkarförbundet står starkt, men vi arbetar kontinuerligt för att ytterligare stärka båda erbjudande och service till våra medlemmar, avslutar Heidi Stensmyren.

Läs mer om kampanjen Trygg Vård här.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>