Syntell ny nätverksmedlem i Swedish Medtech
Hem NYHETER Syntell ny nätverksmedlem i Swedish Medtech-branschen

Syntell ny nätverksmedlem i Swedish Medtech-branschen

Publicerat av: Redaktionen

Efter att under ett par års tid stöttat utvecklingen av medicintekniska produkter, tar vi nu ytterligare kliv i MedTech-branschen genom ett medlemskap i Swedish Medtech!

Syntell arbetar för närvarande med produkter inom In Vitro Diagnostics (IVD), såsom produkter för test av SARS-CoV-2. Vi arbetar även med systemdesignfrågor inom transport av läkemedel som kräver en obruten kylkedja.

Syntells kompetens och metodik underlättar regulatoriskt tungt styrda företag i deras arbete med krav, spårbarhet och modulär arkitektur vilket underlättar förändringar på produkten över dess livscykel. Detta med stor flexibilitet avseende verktygsstöd och med en bred förståelse för branchstandarder som ISO 13485, ISO 14971 och IEC 62304.

– Oavsett om våra kunder arbetar inom MedTech, försvar, transport, energi, rymd eller offentlig förvaltning, arbetar de ofta med komplexa system där det blir allt viktigare att ha ett helhetstänk. Vår insats har hjälpt kunderna att lyckas med sina anskaffnings-, utvecklings- och förändringsprojekt, säger Heike Schneider, affärsområdeschef på Syntell.

Syntell genomför även utbildningar inom Design Control, Kravhantering och Systems Engineering för etablerade MedTech-bolag såväl som för start-ups. Vi kan även leda analysarbetet som krävs för att överbrygga klyftan mellan marknad och R&D samt stötta med verksamhetsutveckling.

Syntell ny nätverksmedlem i Swedish Medtech

– Vårt medlemskap ingår i vår uttalade ambition att i högre grad verka inom medicinteknik. Våra expertkompetenser efterfrågas i allt högre grad av branschen, vi känner att vi har mycket att tillföra och hoppas finna givande samarbete med övriga medlemmar inom Swedish MedTech, säger Mikael Tjernlund, VD på Syntell.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>