Tack för Victoriadagarna 2022!
Hem LIVSSTIL Tack för Victoriadagarna i år 2022!

Tack för Victoriadagarna i år 2022!

Publicerat av: Redaktionen

Vi vill börja med att rikta ett stort tack till alla som gjorde Victoriadagarna 2022 möjlig!

Efter ett par år av restriktioner och osäkerhet fick vi äntligen möjligheten att börja arbeta med de mer publika delarna av firandet.

Årets Victoriadagar rivstartade den 9 juli med ungdomsturneringen Synsam Padel Cup på Padel Arena Borgholm.

Under tre intensiva dagar tävlade närmare 80 av Sveriges bästa ungdomar om vinsten och den ärofyllda Fabrice Pastor Trophy.

Den 11 juli var det premiär för Victoriavandringen som anordnades i Penåsa, Mörbylånga Kommun. Traktorerna med höskrindor körde nyfikna vandrare i alla åldrar till starten där de fick njuta av ett besök i Ölands världsarvslistade odlingslandskap.

För andra året i följd genomfördes Victoriapadeln den 12 juli. En strålande dag på Padel Arena Borgholm och Hotell Borgholm där Johan Göransson och Adam Nilsson till slut tog hem segern efter en väldigt jämn final. I en annan del av Borgholm arrangerades samtidigt den första upplagan av Ölands Idrottsdagar där barn och unga fick pröva på olika former av fotboll med rörelseglädjen i fokus.

Tack för Victoriadagarna 2022!

Den 13 juli var det traditionsenligt dags för Victoriagolfen på Ekerum och Öland fortsatte visa upp sig från sin bästa sida. Klockan 8 på morgonen stod rekordmånga lag redo för en för en heldag på golfbanan. Efter 6 timmars tävlande i värmen, och en longest drive-tävling i rak motvind, stod Gabriels Kakelugnar som slutliga segrare. Grattis! Dagen på Ekerum avslutades med den festliga insamlingsmiddagen, där vi tillsammans bidrog med över 45.000 kr till Kronprinsessan Victorias fond.

Årets största nyhet var Födelsedagskortegen till häst och vagn genom Borgholm och mottagandet blev varmt. Utmed Borgholms gator stod mängder av människor och hyllade Kronprinsessan under deras färd till Borgholms slott och Victoriakonserten. Vi är väldigt glada över att hela kortegen direktsändes i samarbete med Aller media och Svensk Damtidning. Kortegen finns att se i efterhand på svenskdam.se.

Konserten på Borgholms Slott blev en härlig (men småkylig) tillställning med nästan hela kungafamiljen på plats och en rörd Ebba Årsjö fick mottaga Victoriapriset. Vittnesskildringar från efterföljande bankett och efterfest skvallrar om skratt, gråt och skönsång i schlagerbaren.

Victoriadagarna avslutades med en efterlängtad återkomst av Victorialoppet med påhejande publik utefter hela banan. Dam- respektive herrklassen vanns av Madeleine Larsson och Alexander Nilsson.

Totalt samlades det in över 2 miljoner kronor till Kronprinsessan Victorias Fond under veckan.

Bilder från veckans aktiviteter hittar ni på Victoriadagarnas Instagram.

Tack till alla sponsorer, partners, volontärer och alla ni andra som gör Victoriadagarna möjligt. Nu tar vi lite ledigt innan vi börjar planerandet inför nästa års Victoriadagar. Har ni några frågor eller idéer är ni varmt välkomna att höra av er.

Ta hand om er så hörs vi snart igen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>