Tandhälsovården i Gävle växer - utökar med tandtekniskt laboratorium
Hem MEDICINTEKNIK Tandhälsovården i Gävle växer – utökar nu med tandtekniskt laboratorium

Tandhälsovården i Gävle växer – utökar nu med tandtekniskt laboratorium

Publicerat av: Redaktionen

Två år efter starten på Lantmäterigatan i Gävle expanderar nu Tandhälsovården sin verksamhet och till sommaren inrymmer den privata tandvårdskliniken även ett tandtekniskt laboratorium, Gävles enda privata tandtekniska labb.

Tandhälsovården Lantmäterigatan som ägs av tandläkare Kristina Malmström öppnade i maj 2021, mitt under brinnande pandemi, och har stadigt växt på grund av den efterfrågan på tandvård som funnits i regionen.

Idag har kliniken på Lantmäterigatan åtta stycken inredda behandlingsrum, förberett för ett nionde och personalstyrkan har stadigt växt.

I sommar börjar ytterligare en tandläkare och två tandhygienister, vilket gör att man i augusti är 16 stycken anställda. I juni öppnar även ett tandtekniskt laboratorium i de nu 430 kvadratmeter stora lokalerna på Lantmäterigatan i Gävle.

Tandtekniker Jennie Östlund har anställts för att bygga upp driva det ”in-house” tandtekniska laboratoriet som kommer jobba med digital teknik.
-Unikt för Gävle, då detta blir stans enda privata tandtekniska labb, berättar Jennie.

Tandtekniska produkter är tex kronor, broar och proteser som vanligtvis beställs hos externa laboratorier, ibland beställs produkterna från andra länder som tex Kina.

-Det känns bra att kunna erbjuda lokalproducerad tandteknik, säger Tandhälsovårdens ägare tandläkare Kristina Malmström.

-När vi producerar våra egna tandtekniska produkter jobbar vi mer hållbart, får kortade leveranstider och ökad kontroll på kvalitet och produktionsprocess, menar Kristina.

Tandhälsovården i Gävle växer - utökar med tandtekniskt laboratoriumTill en början kommer produktionen fokusera på framställning av porslinskronor och broar samt reparationer av avtagbar protetik, så kallade ”löständer”. Kliniken och labbet kommer ha öppet hela sommaren, vilket innebär en ökad service i semestertider när andra har stängt. Successivt är planen att produktutbudet på tandtekniken ska breddas samt förhoppningsvis ska labbet även kunna serva andra tandläkare i stan utöver Tandhälsovårdens två kliniker och fem tandläkare.

Fredagen den 2 juni Kl 15-18 invigs nya delen av klinik Lantmäterigatan inklusive det tandtekniska labbet och branschkollegor och media har bjudits in till ett sommarmingel med visning av verksamheten.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>