Tänk om nästa fredag ​​blir en historisk dag som gör skillnad?
Hem NYHETER Tänk om nästa fredag ​​blir en historisk dag som gör skillnad?

Tänk om nästa fredag ​​blir en historisk dag som gör skillnad?

Publicerat av: Redaktionen

Nu är det bara två veckor kvar till fredagen den 15 oktober.

Om den ska bli en helt vanlig halvtrist höstdag eller en historisk dag som gör skillnad – det är upp till dig. Och mig. Och några till.

Tänk om vi tillsammans kan se till att det här är året när Metoo-dagen uppmärksammas överallt, och blir så etablerad att ingen kan blunda för den nästa år heller.

Som man brukar säga: Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Hela Metoo-rörelsen startade med en enda persons tweet, just den 15 oktober, följt av att tillräckligt många enskilda individer svarade på uppropet. Det gjorde i sin tur att ännu fler svarade, och på några dagar hade den där ensamma lilla tweeten växt till en världsomspännande revolution.

MeToo-dagen 2021

Tänk om nästa fredag ​​blir en historisk dag som gör skillnad?I år nöjer vi oss med att skolor, arbetsplatser, företag och organisationer uppmärksammar Metoo-dagen, på precis det sätt som de tycker är rimligt eller görbart. Ett mail, en enkät, en anslagstavla, ett möte kan räcka långt och göra all skillnad i världen för den som behöver göra sin röst hörd. Chefer, rektorer, lärare och ledare har ett extra stort ansvar att lyfta även de obekväma frågorna, men precis som hösten 2017 är varje röst viktig.

Hur tänker du använda din röst den 15 oktober?

Initiativtagare:

Bakom initiativet står den ideella organisationen MeToo-dagen, grundad av Malin Nordström

som till vardags är copywriter, silversmed och driver podcasten Relationsguiden. Hon förklarar varför hon tycker dagen är så viktig:

– MeToo-uppropet spreds blixtsnabbt över hela världen tack vare miljontals vittnesmål – inte några få kändisar. Genom att skapa MeToo-dagen den 15 oktober vill vi försäkra oss om att den enorma kraften inte faller i glömska. Vi vill hylla modet hos alla de som höjde rösten, och bidra till att de aldrig tystas ner igen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>