Untitled 9
Hem TEKNIK TCS förlänger samarbetet med ett av Sveriges största barnsjukhus

TCS förlänger samarbetet med ett av Sveriges största barnsjukhus

Publicerat av: Redaktionen

Tata Consultancy Services (TCS) meddelar att företaget förlänger samarbetet med Astrid Lindgrens Barnsjukhus vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Inom ramen för det långvariga initiativet för att underlätta barns sjukhusvistelse har TCS har donerat sammanlagt 770 000 kr till förmån för Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Tidigare donationer har hjälpt barnsjukhuset med modern och interaktiv teknik för att göra en av sjukhuskorridorerna levande och spännande för barnpatienterna, installation av ett sinnesrum, en interaktiv projektorvägg samt nya ljudkuddar som hjälper barn lyssna på musik eller sagor. Med den senaste donationen investerade sjukhuset i en skolrobot som hjälper patienten att tillgodogöra sig undervisning trots vistelse på sjukhuset.

Avinash Limaye, Regionchef för TCS i Skandinavien, säger: ”Engagemanget i hälsa och välmående finns djupt rotad i TCS kultur, både vad gäller vår personal och samhället i stort. Vi är glada över att kunna förlänga samarbetet med Astrid Lindgrens Barnsjukhus och fortsatt investera i den miljö som barnen vistas i.”

Untitled 9Svante Norgren, Temachef på Astrid Lindgrens Barnsjukhus, säger: ”Samarbetet med TCS och företagets donationer hjälper oss att investera i interaktiv teknik som blir en del av barnens underhållning och utveckling, vilket är en viktig del i att underlätta sjukhusvistelsen för både barnen och deras familjer. Det gläder oss på Astrid Lindgrens Barnsjukhus att samarbetet med TCS fortsätter.”

En stor del av TCS ägs, via Tata Sons, av stiftelser där målet är att stödja bland annat hälsa, utbildning, konst och kultur.

I en sammanställning över århundradets största filantroper, gjord av EdelGive Hurun i juni 2021, kom Jamsetji Tata på första plats, med uppskattade donationer på totalt 102,4 miljarder USD.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>