The Considition – Sveriges största e-sportshackathon
Hem LIVSSTIL The Considition – Sveriges största e-sportshackathon

The Considition – Sveriges största e-sportshackathon

Publicerat av: Redaktionen

E-sport möter AI-programmering och hälsa när IT-konsultbolaget Consid, tillsammans med triathlonjätten IRONMAN och e-sportbaren Kappa Bar, den 25:e oktober anordnar The Considition – Sveriges största e-sportshackathon.

The Considition – Sveriges största e-sportshackathon 2I prispotten ligger en resa till Los Angeles, dit de tre bästa lagen får åka. Laganmälan är öppen på tävlingens webbplats till och med den 17:e oktober.

Förra året arrangerades The Considition för första gången och det AI-baserade e-sportshackathonet blev genast en succé. Över 180 deltagare från hela Sverige deltog då det gällde att med hjälp av AI-teknologi hitta den optimala resvägen med minsta möjliga miljöpåverkan från Stockholm till Dubai. I år är utmaningen en annan då hälsa och träning står i fokus. Johanna Hoof, projektledare för The Considition, berättar mer:

– Att vi lever i en allt mer stillasittande värld, inte minst på våra arbetsplatser, är ingen nyhet men ger en möjlighet att bygga på samarbeten mellan två helt skilda branscher som inte associeras med varandra i första hand. Träning och jobbprestation har en bevisad stark korrelation så när möjligheten till ett samarbete med världens största sporteventföretag dök upp tvekade vi inte en sekund. I år handlar The Considition om att skapa en AI-atlet som ska tävla mot andra deltagares AI-atleter i triathlonbanor hämtade från IRONMANs verkliga lopp runt om i världen, säger Hoof.

Upphovsmannen till tävlingen, Fredrik Ek, berättar vidare om tävlingen och tävlingsdagen:

– En vecka innan tävlingen går av stapeln öppnar plattformen upp för de anmälda lagen att träna för att optimera sin AI-atlets förmågor, vilket är möjligt dels digitalt men även på Kappa Bars barer i Stockholm, Jönköping och Göteborg. Under tävlingsdagen kommer sedan matcherna, där lag möts i ett triathlonlopp som utspelar sig under ett par minuter, att spelas i ett slutspelsträd där det vinnande laget hela tiden avancerar till nästa omgång, berättar Ek.

Alla matcher kommer gå att upplevas live, dels på 10 av Consids kontor runt om i landet, men även via streaming på Kappa Bars sportbarer och online var helst ifrån. De tre bästa lagen, bestående av upp till två personer, vinner en resa till Los Angeles i november. Där väntar ett bootcamp för både kropp, med fysisk aktivitet ledd av proffs från IRONMAN, och själ, i form av mental träning med fokus på AI-teknologi ledd av seniora utvecklare från Consid.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>