The Considition – Sveriges största e-sportshackathon

E-sport möter AI-programmering och hälsa när IT-konsultbolaget Consid, tillsammans med triathlonjätten IRONMAN och e-sportbaren Kappa Bar, den 25:e oktober anordnar The Considition – Sveriges största e-sportshackathon.

The Considition – Sveriges största e-sportshackathon 1I prispotten ligger en resa till Los Angeles, dit de tre bästa lagen får åka. Laganmälan är öppen på tävlingens webbplats till och med den 17:e oktober.

Förra året arrangerades The Considition för första gången och det AI-baserade e-sportshackathonet blev genast en succé. Över 180 deltagare från hela Sverige deltog då det gällde att med hjälp av AI-teknologi hitta den optimala resvägen med minsta möjliga miljöpåverkan från Stockholm till Dubai. I år är utmaningen en annan då hälsa och träning står i fokus. Johanna Hoof, projektledare för The Considition, berättar mer:

– Att vi lever i en allt mer stillasittande värld, inte minst på våra arbetsplatser, är ingen nyhet men ger en möjlighet att bygga på samarbeten mellan två helt skilda branscher som inte associeras med varandra i första hand. Träning och jobbprestation har en bevisad stark korrelation så när möjligheten till ett samarbete med världens största sporteventföretag dök upp tvekade vi inte en sekund. I år handlar The Considition om att skapa en AI-atlet som ska tävla mot andra deltagares AI-atleter i triathlonbanor hämtade från IRONMANs verkliga lopp runt om i världen, säger Hoof.

Upphovsmannen till tävlingen, Fredrik Ek, berättar vidare om tävlingen och tävlingsdagen:

– En vecka innan tävlingen går av stapeln öppnar plattformen upp för de anmälda lagen att träna för att optimera sin AI-atlets förmågor, vilket är möjligt dels digitalt men även på Kappa Bars barer i Stockholm, Jönköping och Göteborg. Under tävlingsdagen kommer sedan matcherna, där lag möts i ett triathlonlopp som utspelar sig under ett par minuter, att spelas i ett slutspelsträd där det vinnande laget hela tiden avancerar till nästa omgång, berättar Ek.

Alla matcher kommer gå att upplevas live, dels på 10 av Consids kontor runt om i landet, men även via streaming på Kappa Bars sportbarer och online var helst ifrån. De tre bästa lagen, bestående av upp till två personer, vinner en resa till Los Angeles i november. Där väntar ett bootcamp för både kropp, med fysisk aktivitet ledd av proffs från IRONMAN, och själ, i form av mental träning med fokus på AI-teknologi ledd av seniora utvecklare från Consid.