Hem NYHETER TietoEVRY rekryterar Anders Jönebratt att leda nya enheten för vård- och omsorgssektorn

TietoEVRY rekryterar Anders Jönebratt att leda nya enheten för vård- och omsorgssektorn

Publicerat av: Redaktionen

Anders Jönebratt kommer närmast från en roll som CIO på Karolinska Universitetssjukhuset.

TietoEVRY rekryterar Anders Jönebratt att leda nya enheten för vård- och omsorgssektorn 2

Anders Jönebratt, TietoEVRY

I sin roll på TietoEVRY kommer han att leda den helt nya enheten för healthcare and social care, som blir en ledande nordisk leverantör av mjukvara och tjänster mot vård- och omsorgssektorn.

Sedan sammanslagningen av IT-bolagen Tieto och EVRY vid årsskiftet har TietoEVRY tagit flera viktiga steg i sin integrationsprocess. TietoEVRY vill stärka sin position inom området hälso- och sjukvård och lanserar nu en ny enhet som kommer att erbjuda mer integrerade mjukvaruprodukter och lösningar i Norden och globalt.

TietoEVRY möjliggör för närvarande digitalisering av processer för specialist- och primärvård samt familjevård och äldreomsorg.

Eftersom marknaden går allt mer mot medborgar- och patientcentrerade modeller, vill TietoEVRY försäkra att vår organisation och våra mjukvaruprodukter inte bara uppfyller marknadens krav utan också ligger i framkant när det gäller att skapa nästa generation av tjänster.

Den 2 november tillträder en viktig nyckelspelare i den nya organisationen, Anders Jönebratt, som ny Head of healthcare and social care.

– Just nu händer det väldigt mycket i mjukvarubranschen riktad mot hälso- och sjukvård och det är ett hett investeringsområde även globalt. Därför känns det extra spännande att få vara med och bygga upp ett nordiskt bolag med så här stor verksamhet och stora resurser och ambitioner inom området. Jag ser väldigt mycket fram emot att sätta igång, säger Anders Jönebratt.

Anders Jönebratt kommer närmast från en roll som CIO på Karolinska universitetssjukhuset där han i drygt fyra år drivit och arbetat med förändringsprojekt inom IT samt Karolinskas organisation och styrning, IT-infrastruktur och system till det nya sjukhuset och nya byggnader, bland annat. Han har lång och bred bakgrund inom konsultbranschen, med många år hos Accenture där han bland annat ansvarade för Health & Public Services i Sverige. Anders Jönebratt har även bott i Tyskland i ett tiotal år, där han först arbetade på Exportrådet och sedan var VD för ett företag som utvecklade högteknologiska lösningar för positionering, som bland annat användes för virtuell och augmented realitet med tillämpningar inom klinisk verksamhet och forskning mm.

– Vi är glada att över att kunna välkomna Anders till TietoEVRY. Jag är övertygad om att Anders blir en fantastisk ledare för den här enheten. Hans breda erfarenhet och kunskap inom IT och sjukvårdssektorn går i linje med våra ambitioner att få ännu större förtroende från våra partners, säger Christian Segersven, Head of Industry Software, TietoEVRY.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>