Två doser behövs för ett effektivt och långvarigt skydd mot covid-19
Hem COVID-19 Två doser behövs för ett effektivt och långvarigt skydd mot covid-19

Två doser behövs för ett effektivt och långvarigt skydd mot covid-19

Publicerat av: Redaktionen

Nu är det viktigt att så många som möjligt vaccineras med både dos ett och dos två så att vi blir fullvaccinerade och undviker en fjärde våg av covid-19 i höst.

– Planera din semester efter vaccineringen, inte vaccineringen efter semestern, säger Helena Ernlund, Region Dalarna.

Att skjuta upp vaccinationen av dos två är inte tillrådligt. Intervallet mellan dos ett och dos två är satt för att ge bästa möjliga vaccineffekt. Och för att kunna erbjuda så många som möjligt en första dos vaccin för att smittspridningen i samhället ska sjunka så snabbt som möjligt.

Två doser behövs för ett effektivt och långvarigt skydd mot covid-19Det viktigt att du vaccinerar sig på samma plats vid båda vaccinationstillfällen. Om du väljer en annan vaccinatör för dos två finns det ingen garanti att den vaccinatören har tillräckligt med just det vaccin som du fick när du tog dos 1.

– Vi vädjar till människor att vaccinera sig i den region där de är folkbokförda, då antalet vaccindoser vi får är beräknade utifrån Dalarnas invånare, säger Olof Ehrs vaccinsammordnare, Region Dalarna.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>