Äldreborgarrådet Erik Slottner (KD) bland de 50 mäktigaste i vårdsverige
Hem ÄLDREOMSORG Äldreborgarrådet Erik Slottner (KD) bland de 50 mäktigaste i vårdsverige

Äldreborgarrådet Erik Slottner (KD) bland de 50 mäktigaste i vårdsverige

Publicerat av: Redaktionen

Erik Slottner (KD) intar plats 50 på Dagens Medicins omtalade vårdmaktlista.

I motiveringen framhålls Slottners engagemang för ökad medicinsk kompetens i äldreomsorgen.

– Det är en stor ära för mig och jag hoppas att det betyder att jag har gjort skillnad i politiken, säger äldreborgarrådet Erik Slottner (KD).

Äldreborgarrådet Erik Slottner (KD) bland de 50 mäktigaste i vårdsverige

Stockholms äldreborgarråd Erik Slottner (KD). Foto: William Persson.

Det är första gången på 26 år som ett äldreborgarråd listas på Dagens Medicins vårdmaktlista, enligt Dagens Medicin. Bland annat beskriver tidningen Slottner som ”Nykomling som av andra makthavare i helt olika sfärer pekas ut som den som verkligen sätter fokus på äldres frågor och kommunal hälso- och sjukvård nationellt”. I motiveringen framhålls Slottners engagemang och åtgärder för ökad medicinsk kompetens inom Stockholms äldreomsorg, bland annat genom det unika initiativet att anställa en läkarstrateg på äldreförvaltningen I Stockholm.

– Det är sedan läge väl känt att äldreomsorgen har strukturella problem som är svåra för en enskild kommun som Stockholm att lösa. Däremot är det viktigt att vi försöker bidra till förändring genom goda exempel. Idag får kommuner tyvärr inte anställa verksamhetsnära läkare. Därför tog vi en annan väg genom en helt ny modell där vi anställer en läkarstrateg som ska bidra med sina viktiga kunskaper på ett strategiskt plan istället, säger Erik Slottner (KD).

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>