Ungdomsmottagning online ska nå fler unga
Hem NYHETER Ungdomsmottagning online ska nå fler unga

Ungdomsmottagning online ska nå fler unga

Publicerat av: Redaktionen

I dag är det premiär för UM Skåne online, Region Skånes nya ungdomsmottagning på nätet. Det är en digital mottagning som är öppen på kvällstid.

Ungdomsmottagning online ska nå fler unga 2– Genom att utveckla den digitala vården kan vi erbjuda effektiva och enkla sätt för patienterna att ha kontakt med sjukvården. På så sätt blir det också mer anpassat efter patientens behov och lättare att nå ut till specifika patientgrupper. Den digitala ungdomsmottagningen är en del i vår satsning på e-hälsa och under hösten kommer vi att fortsätta utveckla den digitala vården i Kryh, säger Maria Nyman Stjärnskog (S), ordförande i sjukvårdsnämnd Kryh som ansvarar för ungdomsmottagningarna i Skåne.

Via UM Skåne online kan ungdomar träffa sjuksköterskor, barnmorskor och kuratorer via ett videomöte utan att boka tid i förväg. Förhoppningen är att nå ungdomar som annars är svåra att nå.

– En digital drop-in-mottagning är ett sätt att öka tillgängligheten till vår verksamhet. Vi hoppas särskilt att fler killar ska hitta till vår verksamhet, säger Elisabeth Liljerehn, verksamhetsutvecklare Ungdomsmottagningen Skåne.

Ungdomarna når den digitala mottagningen via en app (UM Skåne online) och loggar in med sitt BankID. Den som inte har möjlighet att ladda ner appen kan även nå UM Skåne online via webbsidan. På samma webbsida finns mer information om mottagningen.

UM Skåne online testas i projektform fram till 1 december och håller öppet måndag till fredag mellan 17 och 21.30. Eftersom UM Skåne online är ett projekt kan öppettiderna justeras beroende på hur efterfrågan blir. UM Skåne online kommer att utvärderas löpande under projekttiden.

UM Skåne online är en digital tjänst som ligger inom ramen för Region Skånes e-hälsostrategi och finansieras via regeringens satsning på ungdomars psykiska hälsa. UM Skåne online bemannas av Ungdomsmottagningen i Hässleholm.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>