BrainCool AB erhåller etikgodkännande för studier inom upprepade huvudkollisioner
Hem NYHETER BrainCool AB erhåller etikgodkännande för studier inom upprepade huvudkollisioner

BrainCool AB erhåller etikgodkännande för studier inom upprepade huvudkollisioner

Publicerat av: Redaktionen

BrainCool AB (publ) har erhållit etikgodkännande från Etikprövningsnämnden för studier avseende medicinsk kylning som behandling mot upprepade huvudkollisioner inom amerikansk fotboll.

BrainCool AB erhåller etikgodkännande för studier inom upprepade huvudkollisioner 2Studien är designad för att utvärdera effekten av behandling med hjärnkylning vid upprepade huvudkollisioner. Studien leds av professor Patrik Midlöv vid Centrum för primärvårdsforskning (CPF) i samarbete med flera institutioner vid Skånes Universitetssjukhus, och genomförs med amerikansk fotbollsklubben Limhamn Griffins i Malmö.

VD Martin Waleij kommenterar;

-Etikgodkännandet är ett kvitto på att BrainCool konkretiserat ett viktigt behandlingsområde.  Hjärnskador är ett betydande problem inom idrottsgrenar där upprepade huvudkollisioner är vanligt förekommande. Tillsammans med Limhamn Griffins ämnar vi utvärdera effekten av behandling med PolarCap™ System i en studie som kan mångfaldiga produktens marknadspotential.

Denna information är sådan information som BrainCool AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 1 februari 2018.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>