Uttalande från Svenska Downföreningen med anledning av den tragiska dödsskjutningen i Stockholm
Hem NYHETER Uttalande från Svenska Downföreningen med anledning av den tragiska dödsskjutningen i Stockholm

Uttalande från Svenska Downföreningen med anledning av den tragiska dödsskjutningen i Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

Det är med bestörtning vi tagit del av den tragiska nyheten att en ung man med Downs Syndrom skjutits till döds i Stockholm.

Uttalande från Svenska Downföreningen med anledning av den tragiska dödsskjutningen i Stockholm 2Mycket är fortfarande oklart vad gäller händelseförlopp men vad vi kan förstå är dödsskjutningen resultatet av ett antal olyckliga omständigheter och missförstånd.

Våra tankar går i första hand till den nu döde mannens familj. Våra tankar går också till de berörda poliserna. Reaktioner från Svenska Downföreningens medlemmar och andra genom sociala medier och nätverk vittnar om en djup sorg och stor empati.

Svenska Downföreningen arbetar för att höja kunskapen i samhället kring unga och vuxna människor med Downs Syndrom och är övertygade om att även polisen kan behöva mer utbildning i hur man bemöter människor med intellektuella funktionsnedsättningar.

Svenska Downföreningen har ett stort nätverk fyllt med kunskap och erfarenheter. Vi kommer fortsätta vårt arbete med att sprida den kunskapen vidare och därmed minska risken för att liknande tragiska skjutningar ska hända igen.

Vi sörjer och samlar ihop oss för att gå vidare, tar lärdom och visar respekt för varandra.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>