Var tredje stockholmare vaccinerad
Hem CORONA Var tredje stockholmare vaccinerad

Var tredje stockholmare vaccinerad

Publicerat av: Redaktionen

Under fredagen når Region Stockholm upp till 33 % vaccinerade över 18 år. Totalt har nästan 630 000 invånare fått minst en dos vaccin mot covid-19. Drygt 170 000 av dem har fått två doser.

– Vaccinet är vägen ut ur pandemin. I dag har jag själv fått min första vaccindos, och vi kommer snart kunna utvidga med fler åldersgrupper. Att ta vaccinet är ett skydd både för dig själv, för din omgivning och för hela samhället. Vi fortsätter och förstärker särskilda insatser för att nå ut till alla stockholmare och inom de närmaste veckorna startar vi vaccinationsbussar i områden med lägre vaccinationsgrad – först i Södertälje och Botkyrka, säger hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L).

– Det är med glädje jag ser att en tredjedel av stockholmarna kunnat få det första skydd vi alla väntat på. Nu hoppas jag att vi kan fullfölja den här positiva trenden genom att hålla ut och hålla i till dess att alla grupper i samhället kunnat få samma möjlighet. Viktigt är nu att vi inte tror att det är över. Den höga vaccinationstakt vi lyckats hålla i regionen är fantastisk men det är fortsatt hårt arbete från sjukvården och hög vaccinationsvilja som kommer att ligga till grunden för om vi kommer kunna ha ett öppet sommarlov, säger finansregionrådet Irene Svenonius (M).

– Det är glädjande att fler och fler blir vaccinerade. Nu när vi har vaccin går vaccineringen i rasande takt. Jag hoppas att alla tar chansen att vaccinera sig så snart som möjligt för att skydda sig själva, sin omgivning och samhället, säger vårdutvecklingsregionrådet Désirée Pethrus (KD).

Fakta: Andel och antal vaccinerade i Region Stockholm

På torsdagen hade 32,7 % av invånarna över 18 år fått minst en dos vaccin mot covid-19 och under fredagen passeras 33 %.

626 806 har registrerats för dos 1.

172 712 har registrerats för dos 2.

Totalt 799 518 vaccinationer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>