Hem NYHETER Varslet på Danderyds sjukhus blir mindre än beräknat – inga läkare, sjuksköterskor eller undersköterskor varslas

Varslet på Danderyds sjukhus blir mindre än beräknat – inga läkare, sjuksköterskor eller undersköterskor varslas

Publicerat av: Redaktionen

Det varsel som sjukhuset lade till arbetsförmedlingen i november 2019 ändras från 100 personer till 20.

Varslet på Danderyds sjukhus blir mindre än beräknat - inga läkare, sjuksköterskor eller undersköterskor varslas 2

Tidigare varsel på Danderyds sjukhus minskas från 100 tjänster till 20. Inga läkare, sjuksköterskor eller undersköterskor blir varslade.

Läkare, sjuksköterskor och undersköterskor kommer inte att varslas om uppsägning, men undersköterskor kan komma att erbjudas omplacering inom sjukhuset. Yrkeskategorier inom framför allt administrationen kommer att beröras av varsel om uppsägning.

Danderyds sjukhus har ett utmanande ekonomiskt läge år 2020 med ett beräknat underskott på 300 miljoner kronor, sex procent av sjukhusets omsättning. Därför genomför nu Danderyds sjukhus ett flertal åtgärder för att få ekonomin i balans. Sjukhuset behöver minska antalet anställda med cirka 250 tjänster vilket innebär att sjukhuset i november 2019 beslutade att lägga ett varsel på cirka 100 tjänster.

Av de 250 tjänsterna kommer cirka 210 att lösas med naturlig avgång (pensionsavgångar, vikariat som upphör och egen uppsägning). För närvarande är, förutom de 210 tjänsterna, cirka 40 tjänster identifierade där medarbetare kommer att erbjuds omplacering och/eller varslas om uppsägning.

Läkare, sjuksköterskor och undersköterskor kommer inte att varslas om uppsägning men undersköterskor kan komma att erbjudas omplacering inom sjukhuset. Yrkeskategorier inom framför allt administrationen kommer att beröras av varsel om uppsägning. Därför ändras det varsel som sjukhuset lade till arbetsförmedlingen i november 2019 från 100 personer till 20.

Under perioden 24 februari – 27 mars 2020 genomförs förhandlingar och dialog med de fackliga organisationerna om omplacering och varsel. Under denna period pågår också kompetensinventering och individuellt stöd till berörda från HR och Omställningsfonden. De medarbetare som är övertaliga erbjuds individuellt stöd av HR-avdelningen. Målsättningen är att de medarbetare som kommer att omplaceras och sägas upp ska få information om detta senast den 31 mars 2020.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>