Hem NYHETER VARTA Sverige skänker en kvarts miljon kronor till Plan International

VARTA Sverige skänker en kvarts miljon kronor till Plan International

Publicerat av: Redaktionen

Batteriproducenten VARTA skänker VARTA över en kvarts miljon till Plan Internationals arbete för att ge mat till utsatta barn och för att stärka kvinnor i Peru, ett av de länder i världen som drabbats hårdast av den pågående coronapandemin.

VARTA Sverige skänker en kvarts miljon kronor till Plan International 2

VARTA Sverige skänker en kvarts miljon kronor till Plan International

Målet är att ge barn mer näringsrik mat, utveckla miljövänliga företagsmodeller och stärka kvinnors ekonomi.

Runtom i världen går en del av intäkterna för VARTAs sålda batterier till sociala insatser av olika slag. VARTA bidrar tillsammans med sina kunder med över en kvarts miljon till Plan Internationals arbete med att ge näringsrik mat till barn i Peru, ett land som drabbats hårt av Covid-19, med näst högst dödstal per miljon invånare.

– Redan innan covid 19 drabbade världen var vår avsikt att bidra till Plan Internationals viktiga arbete med att hjälpa barn i Peru. Men aldrig hade vi kunnat ana att behovet skulle öka så  pass mycket. Covid-19 har gjort att fler än tidigare behöver hjälp för att få mat på bordet, och framför allt näringsrik mat som gör att de mår bra. Alla kan vi bidra på något sätt, detta är vårt, säger Peter Wallunger, VD på VARTA Consumer Batteries i Sverige.

Totalt 600 familjer med barn under fem år omfattas av programmet. 1800 elever från 20 skolor deltar i utbildningar om hälsosam kost och miljöarbete.

Genom stöd och utbildning i odling, för föräldrar i familjer med barn, ska pengarna hjälpa fler till bättre livsvillkor. Samtidigt utbildas 300 föräldrar – merparten kvinnor, som ofta är ansvariga för familjens mat men med dåliga möjligheter att tjäna egna pengar – i företagande. Syftet är att använda pengarna till näringsrik mat och utbildning för barnen. De barn som utbildas delar med sig av sina kunskaper till fler genom olika grupper på skolorna.

– Vårt mål med detta är att skapa en långsiktigt positiv skillnad, samtidigt som vi direkt hjälper kvinnor,  som vanligtvis inte släpps in i arbetslivet i lika stor utsträckning, och barn, som kan bygga en framtid för sig, sin familj och vänner och deras familjer. Det är vi stolta över, Peter Wallunger, VD på VARTA Consumer Batteries i Sverige.

Den globala barnrättsorganisationen Plan International med verksamhet i över 70 länder är partipolitiskt och religiöst oberoende och deras arbete utgår från FN:s barnkonvention.

VARTA Consumer Batteries är en marknadsledande internationell tillverkare av konsumentbatterier. Efter att ha funnits på marknaden i mer än 130 år finns mycket erfarenhet och kunskap i företaget.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>