Hem TEKNIK Softronic har utvecklat T1D-appen, en helt unik typ-1 diabetes-app

Softronic har utvecklat T1D-appen, en helt unik typ-1 diabetes-app

Publicerat av: Redaktionen

T1D-appen, en helt unik typ-1 diabetes-app, lanserades den 27 oktober, för att ge professionellt kvalitetssäkrad information och funktionalitet som gör livet med och runt T1D lite tryggare och lite enklare.

Softronic har utvecklat T1D-appen, en helt unik typ-1 diabetes-app 3Together Against Diabetes1 (T.A.D.1) grundades av Elin Cederbrant och det är hennes ideella förening som finansierat och driver T1D-appen.

Softronic fick i uppdrag att utveckla T1D-appen för iOS och Android och har arbetat tätt tillsammans med beställaren. Vi har levererat ett team bestående av projektledare, apputvecklare, UX, kravhantering samt testare.

  • För Softronic har detta varit ett viktigt projekt då det är en unik lösning som hjälper många personer i samhället som lever med eller runt T1D, säger Per Adolfsson, VD på Softronic.

Idag lever över 50 000 svenskar med typ 1 diabetes och det är den absolut vanligaste livshotande sjukdom som drabbar barn.

  • Uppdraget ligger även i linje med Softronics positionering inom GoodTech – och det vi kallar ”teknik som gör gott i samhället”. Att helt enkelt leverera digitala tjänster som underlättar för människor i deras liv och jobb, avslutar Per.

T1D-appen tillhandahåller en samlad plattform och består av två delar – en informationsdel och en funktionsdel. Under 2021 är målsättningen att lansera en insulindosräknare som Softronic har utvecklat.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>