Vicore startar COMPANION, en klinisk prövning för att undersöka fördelarna med digital terapi för behandling av ångest hos patienter med idiopatisk lungfibros (IPF)
Hem TEKNIK Vicore Pharma Holding AB startar COMPANION, en klinisk prövning för att undersöka fördelarna med digital terapi för behandling av ångest hos patienter med idiopatisk lungfibros (IPF)

Vicore Pharma Holding AB startar COMPANION, en klinisk prövning för att undersöka fördelarna med digital terapi för behandling av ångest hos patienter med idiopatisk lungfibros (IPF)

Publicerat av: Redaktionen

Vicore Pharma Holding AB (publ) (“Vicore”), ett läkemedelsbolag i klinisk fas som utvecklar läkemedel som aktiverar angiotensin II typ 2-receptorn (ATRAGs), meddelade nyligen att första patienten inkluderats i pilotfasen av COMPANION, en klinisk studie av en digital kognitiv beteendeterapi för patienter med IPF.

Patienter med IPF har en förväntad livslängd på tre till fem år, under vilken andnöd, trötthet och hosta gradvis förvärras. I en förberedande undersökning visades att 63% av patienterna med IPF lider av måttlig till svår ångest.

Kognitiv beteendeterapi (KBT) är en väletablerad metod för att hjälpa patienter med psykologiska besvär vid svåra sjukdomar och en digital KBT kommer inte bara att vara tillgänglig dygnet runt, den kommer också att vara anpassad för att möta patienternas individuella behov.

COMPANION är en virtuell, randomiserad och kontrollerad klinisk parallellgruppsstudie för att utvärdera effekten av Vicores digitala terapi (Almee) på den psykologiska aspekten hos vuxna med IPF. COMPANION består av två faser, pilotstudien som är designad för att förfina terapisessionens interaktiva moment följd av en pivotal studie. Studien genomförs i USA och förväntas slutföras under första halvåret 2023 och därefter kommer Vicore söka godkännande hos FDA för Almee som en medicinteknisk produkt och förväntas bli tillgänglig för patienter under 2024. Almee har utvecklats i samarbete med Alex Therapeutics och COMPANION-studien genomförs genom en virtuell klinisk lösning utvecklad av Curebase Inc.

Vi är mycket glada över att ha inkluderat vår första patient i pilotfasen av COMPANION-studien. Denna studie kommer inte bara hjälpa oss att klargöra effekterna av ångest på livskvalitéen hos patienter med IPF utan även utforska fördelarna med nya digitala behandlingsmetoder”, säger Professor Maureen Horton, huvudprövare för COMPANION, Johns Hopkins University.

Vicore startar COMPANION, en klinisk prövning för att undersöka fördelarna med digital terapi för behandling av ångest hos patienter med idiopatisk lungfibros (IPF)

”Almee är en integrerad del av Vicores strategi för holistisk och skräddarsydd behandling vid ovanliga lungsjukdomar och den adresserar ett stort ouppfyllt behov hos de patienter som lider av IPF”. Denna decentraliserade kliniska studie ger oss också möjlighet att tänka om kring den traditionella modellen för kliniska prövningar och samtidigt hålla patienten i fokus” ”, säger Jessica Shull, Director of Digital Therapeutics på Vicore.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>