Hem NYHETERIT-LÖSNING Videoteknik från Poly möjliggör medicinsk utbildning över hela världen

Videoteknik från Poly möjliggör medicinsk utbildning över hela världen

Publicerat av: Redaktionen

Teknikens utveckling har stor potential att förbättra människors livskvalitet och hälsa, och med utvecklingen av medicinsk utbildning har nya sätt att använda teknik i undervisning hittats.

Videoteknik från Poly möjliggör medicinsk utbildning över hela världen 2

Doktor Wilko Grolman, ordförande för LION Foundation och professor i Öronkirurgi

Organisationen LION, Live International Otolaryngology Network, använder Polys videokonferensteknik för att interaktivt livesända operationer via nätet och utbilda kirurger över hela världen.

I arbete som kräver precision måste kirurger, förutom lämpliga instrument, ha bra överblick över operationsområdet. Men för att annan kirurgisk personal eller studenter ska kunna följa operationens framsteg krävs högkvalitativ videoteknik.

Lion Foundation, som syftar till att koppla samman öronkirurger runt om i världen till ett virtuellt inlärningsnätverk för att förbättra forsknings-, utbildnings-, och patientresultat inom området, håller sig i framkant på såväl medicin- som teknikfronten. LION började först livesända sina operationer för att höja läkekunskapen i världens utvecklingsländer. Idag har de använt videokonferensteknik i mer än tio år för att interaktivt utbilda kirurger och kirurgstudenter över hela världen, och nu är Lion bland de första användarna av Polys nya videokonferensmodul G7500 – en allt-i-ett-lösning för videokonferenser som gör det lättare för samarbete över gränser och avstånd.

  • Att dela kunskap är utgångspunkten för lärande. Som ett resultat av vårt arbete har specialiserade kliniker utökat sitt utbildningserbjudande och delar nu engagerat och regelbundet med sig av sin expertis från professionella till runt om i världen. Detta skulle inte vara möjligt utan avancerad videoteknik, säger Wilko Grolman, ordförande för LION Foundation och professor i öronkirurgi.

Med tekniken i Poly G7500 kan du ta del av operationerna och lära dig på distans

Även om den primära användningen av Poly G7500 är utformad för medelstora till stora mötesrum kan den enkelt anpassas till behoven i ett brett spektrum av industrier, som till exempel medicin.

Tack vare att Polys konferensmodul G7500 har 4K-upplösning, som ger upp till fyra gånger mer detaljer än vanlig HD-skärm, kan kirurger och e-learning-deltagare se väldigt exakta bilder av mikrostrukturer, samtidigt som de kan se tydliga instruktioner från kirurgen. Med funktioner som trådlös innehållsdelning kan vem som helst dela, kommentera och spara innehåll trådlöst, vilket minimerar att någon kunskap går förlorad under den virtuella undervisningen.

Med tekniker som Noiseblock, som filtrerar bort oönskade ljud i mötet, och Aucustic Fence, som filtrerar bort ljud utanför ett visst område, minimeras dessutom ljuddistraktioner som bakgrundsbrus och sidkonversationer i operationssalen.

  • Tekniken som utvecklats av Poly garanterar kvalitetsutbildning för alla – oavsett om de är i samma operationsrum, eller utspridda över hela världen. G7500 är ett utmärkt inlärningsverktyg för läkare och studenter som med vår lösning kommer kunna följa och lära sig om operationen från första stund, säger Paul Clark.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>