Hem NYHETER Webbaserad fortbildning startas för tandhygienister

Webbaserad fortbildning startas för tandhygienister

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanseras en unik e-learning-plattform för tandhygienister i Europa. Satsningen har som syfte att möta de behov av en kontinuerlig fortbildning som finns hos Europas tandhygienister.

Webbaserad fortbildning startas för tandhygienister 2

Oral Health Professional Training Platform

– Detta är en unik möjlighet att uppdatera sig inom aktuella områden där tandhygienisten har en nyckelroll, säger Yvonne Nyblom, ordförande i Sveriges Tandhygienistförening. Det är väldig roligt att kunna erbjuda dessa kurser kostnadsfritt. Det här är den första kursen och målsättningen är att kontinuerligt erbjuda nya och så småningom uppdaterade kurser så de alltid är aktuella och relevanta.

The Oral Health Professional Training platform ska lyfta tandhygienistens förebyggande roll i arbetet med att bevara en god munhälsa. Fortbildningen kommer att öka möjligheterna för tandhygienisten att röra sig och ha ett professionellt utbyte inom Europa. The Oral Health Professional Training Platform ska även bidra till att öka medvetenheten och kunskapen om vikten av god munhälsa hos befolkningen.

Ett projekt inom Erasmus/EuHyDens

Kursinnehållet har tagits fram inom ett Erasmus + EuHyDens-projekt och modulerna i Oral Health Professional Training Platform kommer att utvecklas vidare och anpassas av partners från EuHyDens’ projektgrupp och utbildare.

Inlärningsmetoden som används kallas ”Adaptive Learning Method” och har valts för att kunna möta olika nivåer av bakgrundskunskap hos tandhygienisterna.

Nära samarbete med universitet och arbetsgivare

Kurserna grundas på evidens och best practice genom ett nära samarbete med universitetsutbildningarna. Kurserna ska också spegla behovet i samhället. Det tillgodoses genom en nära kontakt med arbetsgivare och andra intressenter engagerade i hälsofrågor.

På engelska

Oral Health Professional Training Platform har kurser på engelska och alla tandhygienister inom Europa ska kunna ta del av dessa kurser. Varje kurs avslutas med kunskapsprov som vid godkänt resultat ger ett intyg på genomförd fortbildning.

Oral Health Professional Training Platform har möjliggjorts genom ett samarbete mellan EDHF och det franska företaget Pierre Fabre Oral Care.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>