Hem EVENEMANG Framtidens digitala vård- och omsorgsplattform lanseras av Camanio Care

Framtidens digitala vård- och omsorgsplattform lanseras av Camanio Care

Publicerat av: Mario hansen

Framtidens digitala vård- och omsorgsplattform lanseras av Camanio Care 3

Utmaningarna med en förändrad demografi och brist på personal inom vård- och omsorgssektorn är väl kända. På senare tid har det också blivit allt tydligare att en viktig pusselbit i lösningen är digitala lösningar som kan komplettera personalens insatser. Digitala lösningar kan både effektivisera arbetsmoment, skapa en bättre arbetsmiljö, underlätta för vård- och omsorgspersonalen och frigöra arbetstid åt de arbetsuppgifter som är viktigast.

Idag, 2 oktober 2019 lanserar Camanio Care en ny plattform för digital vård och omsorg i hemmet under en konferens om Framtidens digitala vård och omsorg, som idag går av stapeln på First Hotell Norrtull i Stockholm. Konferensen är ett praktiskt och visionärt event som är startskottet för ett nytt sätt att arbeta, där vi genom samverkan kan möta framtidens utmaningar.

– Genom att skapa ett ekosystem som underlättar kommunikation, samarbete och utveckling inom vård och omsorg kan vi skapa bästa möjliga förutsättningar för patienter, anhöriga och vårdpersonal, säger Catharina Borgenstierna, VD på Camanio Care.

Till eventet har föreläsare, experter och aktörer på den digitala vård- och omsorgsmarknaden bjudits in för att tala, dela med sig av erfarenheter och visa upp sina lösningar för en speciellt inbjuden publik. På eventet presenterar Camanio Care sin plattform Camanio Smart Care, en digital omvårdnadsplattform för hemmet som gör det möjligt att ansluta sensorer från olika leverantörer till ett och samma system, något som underlättar och effektiviserar arbetet.

De inbjudna talarna är:

Anders Ekholm, seniorrådgivare på Institutet för framtidsforskning

Karina Tellinger McNeill, samordnare Vision e-hälsa

Sofia Ahlmark Hyvärinen, Head of IoT and New Business på Telenor Sverige

Sten Hemmingsson, innovatör, entreprenör och grundare av Bestic AB

Johan Lidén, Director Health & Life Sciences på Nordic Intel

Johan Lind, chef för tjänsteutveckling på SOS Alarm

Anders Broberg, affärsområdeschef Äldreomsorg på Humana

Paul Davidsson, visionär e-strateg från Hörby kommun.

– Vi är otroligt stolta över att kunna introducera vår plattform Camanio Smart Care för en bredare publik idag. Tillsammans med våra samarbetspartners kan vi nu erbjuda ett flexibelt system som löser många av vårdens och omsorgens utmaningar. Genom att vi erbjuder det som en månadsprenumeration, där tjänster kan kopplas på och av efter behov, skapar vi en flexibilitet som hittills har varit ovanlig på marknaden. Vi är övertygade om att trygghet och självständighet kan stödjas genom digitala lösningar, säger Catharina Borgenstierna, VD på Camanio Care.

Bland de inbjudna gästerna finns företrädare för branschen, vård- och omsorgsutförare och representanter för seniororganisationer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>