WITHINGS höjer nivån på medicinsk precision i hemmet med lansering av smarta vågen Body Comp och tjänstepaketet Health+
Hem MEDICINTEKNIK WITHINGS lanserar den smarta vågen Body Comp och tjänstepaketet Health+

WITHINGS lanserar den smarta vågen Body Comp och tjänstepaketet Health+

Publicerat av: Redaktionen

Withings, en pionjär inom uppkopplade hälsoprodukter, fortsätter driva utvecklingen genom lanseringen av två nya produkter: Body Comp och Health+.

Body Comp är nästa generations smarta våg och mäter en mängd biomarkörer med hög precision, data som annars bara är tillgängliga genom professionella vårdbesök.

Hälsotjänsten Health+ erbjuder detaljerade hälsoanalyser och verktyg med syftet att hjälpa individer förbättra sin hälsa genom att bygga upp och underhålla rutiner för en hälsosam livsstil. 12 månaders abonnemang på Health+ ingår vid köp av Body Comp, som finns till försäljning på på alla marknader via Withings Store från 4 oktober 2022, med ett globalt återförsäljarpris på 209,95 USD.

“Kunskap är makt, och för att göra meningsfull skillnad behöver människor en djupare förståelse för hälsodata, varför det är viktigt och hur det förändras. Tillsammans med ett team experter inom beteendeförändning, fitness, medicin och näring har vi i över ett år arbetat med att tolka marknadsledande data från Withings produkter. Vi är väldigt glada att nu lansera Health+ tillsammans med Body Comp, den första produkten som drar nytta av avancerade hälsodata och moduler för att bygga vanor, utifrån fyra grundpelare – sömn, näring, rörelse och stresshantering,” säger Mathieu Letombe, VD på Withings. ”Att erbjuda tjänster är ett viktigt, strategiskt steg för Withings. Med Body Comp och Health+ har vi utvecklat ett produktpaket som kan skapa varaktig förbättring av hälsan.”

Banbrytande mätningar och precision omdefinierar kroppsbedömning 

Body Comp erbjuder nya nivåer av precision med nyskapande sensorer, egenutvecklade algoritmer och patenterad elektronik, för att förbättra både tillförlitligheten i mätningen av vikt och kroppskomposition, med bioelektrisk impedansanalys (BIA) över flera frekvenser. Den ger kompletta kroppsanalyser för hemmabruk med inbäddade sensorer som kan övervaka en mängd biomarkörer som är förknippade med hälsorisker, exempelvis:

  • Kroppskomposition (vikt, muskelmassa, fettprocent, vattenprocent, benmassa, och – för första gången – invärtes fett.
  • Kardiovaskulär analys (hjärtrytm och vaskulär ålder).
  • Nervhälsa (värdet baseras på elektrodermal respons).*

Det är den första vågen som i en och samma enhet kan mäta både kroppsfett och invärtes fett, eller bukfetma, vaskulär ålder utifrån blodkärlens smidighet, och nervhälsa via mätning av nerverna i användarens fötter. Den avancerade och egenutvecklade tekniken går alltså bortom vikthantering och lägger även fokus på andra hälsorisker, som nu kan övervakas kontinuerligt i hemmet.

Vaskulär ålder är ett mått som utvecklats av ledande kardiologer och baseras på Pulse Wave Velocity (PWV), ett mätvärde på om blodkärlen i kroppen är smidiga eller stela, och en nyckelindikator på hjärtats status. Det ger ett lättförståeligt mått av blodomloppets hälsa för att avgöra om en persons inre ålder är bättre än, sämre än, eller normal för den kronologiska åldern.

Body Comp erbjuder också en analys av nervaktiviteten via ett poängvärde, Nerve Health Score, som avgörs genom mätning av fötternas svettkörtlar. Ett lågt poängvärde är ett tecken på försämrad innervation – förbindelsen till det centrala nervsystemet – vilket kopplas till att små nervceller blir svagare. Tillsammans kan dessa mätvärden hjälpa användare att bättre förstå vilken risk de löper att i framtiden drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar eller störningar i ämnesomsättningen, exempelvis hjärtinfarkt, stroke eller diabetes.

Health+ stimulerar bättre hälsa genom förändrat beteende 

Health+  är en hälsotjänst som ger nya funktioner i Health Mate-appen, med målet att hjälpa människor förstå och ta mer makt över sina hälsodata samtidigt som tjänsten erbjuder verktyg, insikter och inspiration för att stimulera människor att förändra beteenden och utfall. Tjänsten baseras på validerade vetenskapliga principer och är designad för att arbeta integrerat med data från Withings-produkter där Body Comp är startpunkten. Health+ låser upp nya detaljer och mätvärden som ger en mer komplett bild av hälsoläget för varje användare. Sexveckorsprogram för att bygga nya vanor, med löpande mätning av framsteg, ger användaren kraft att uppnå sina mål, och skapa varaktig förändring.

Mät. Handla. Förbättra. Upprepa.

Mät: Health+ ger möjlighet att uppnå en djupare förståelse i vad de olika mätvärdena betyder, och hur de förändras med mer hälsosamt beteende. Den låser upp djupanalys och sätter data I sitt sammanhang med möjlighet att logga mat, sinnesstämning och sömn. Användare kan göra noteringar om varje mätvärde för att förstå vilka händelser som påverkat deras hälsodata.

Handla: Användaren får dagliga aktivitetsplaner, förslag på recept och träningspass för att hjälpa dem nå deras egna mål. De har också tillgång till ett bibliotek av vetenskapsbaserade sexveckorsprogram som är skapade för att förbättra aktivitet, sömn, stresshantering och näringsintag, med träningsvideor, planer, näringsråd recept och specialutformade läromedel som skrivits och validerats av läkare.

Förbättra: Health+ låter användare söka samband i sina data för att se när och hur nyckeltal förändras och förstå hur de ska prioritera och planera. En interaktiv rapport med detaljerad analys av framsteg skapas varje vecka, och varje månad får användaren en hälsorapport som de om de vill kan dela med sin läkare.

Upprepa: Varje framgång – exempelvis att mäta regelbundet, ökad aktivitet eller förbättrat näringsintag – uppmärksammas och belönas med utmärkelser för att skapa motivation att fortsätta.

WITHINGS höjer nivån på medicinsk precision i hemmet med lansering av smarta vågen Body Comp och tjänstepaketet Health+”Många vet vad de ska göra för att må bättre. Men det är svårt att ställa om till ett mer hälsosamt liv, och svårt att veta om det man gör faktiskt har en positiv effekt. Health+ hjälper människor förstå hur deras beteende påverkar deras hälsa, med små dagliga steg som ger bättre resultat både kort- och långsiktigt. Medan förändringar i fett- och muskelmassa eller nervaktivitet kan ta månader att uppnå, kan andra mått som vikt, vilopuls och vaskulär ålder, förändras över veckor. Body Comp och Health+ visar hur dessa mått förändras med hälsosamma vanor, och ger människor kraft att ta makt över sitt välbefinnande varje dag”, säger Dr. Shikha Anand, Chief Medical Officer på Withings.

Pris och tillgänglighet 

Body Comp med 12-månaders abonnemang av Health+ kommer att finnas till försäljning på Withings Store från 4 oktober 2022 till det globala återförsäljarpriset 209.95 USD.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>