Workshop om drönare inom vård och omsorg – är det möjligt?
Hem TEKNIK Workshop om drönare inom vård och omsorg – är det det möjligt?

Workshop om drönare inom vård och omsorg – är det det möjligt?

Publicerat av: Redaktionen

Går det att använda drönare i framtidens vård och omsorg?

Det undersöktes och diskuterades i en workshop anordnad av Karlstads kommun under en inspirationsdag på Karlstad Airport.

Under inspirationsdagen samverkade representanter och deltagare från Karlstads kommun, Hammarö kommun, Grums kommun och Region Värmland.

Genom inspirationsföreläsningar fick deltagarna olika inspel om vad som är på gång både i Sverige och i andra länder när det gäller användning av drönare.

Med olika professioner samlade kunde deltagarna sedan diskutera och analysera hur drönare skulle kunna användas inom vård och omsorg.

Slutsats: finns flertal idéer att börja utveckla vidare

Ett tiotal olika idéer presenterades mot dagens slut. Ett par idéer som deltagarna tyckte var mest intressanta att börja undersöka och arbeta vidare med var:

  • Leveranser av läkemedel, prover, material och utrustning från apotek och mellan olika delar av regionens eller kommunernas verksamheter

Workshop om drönare inom vård och omsorg – är det möjligt?Anette Örnebring, initiativtagare till inspirationsdagen och utvecklingsledare på vård- och omsorgsförvaltningen i Karlstads kommun, är mycket nöjd över deltagarnas engagemang och idéer:

– Drönare är ett intressant framtida transportmedel som vi måste börja fundera på hur vi skulle kunna använda inom våra verksamheter. Både den utmaning som finns med personalförsörjning och de klimatutmaningar vi står inför, gör att vi behöver vara öppna för alla transportalternativ som kan bli aktuella framöver, säger Anette Örnebring.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>