​Artroskoll ny hälsotjänst på apoteket.se
Hem NYHETERE-HÄLSA ​Artroskoll ny hälsotjänst på apoteket.se

​Artroskoll ny hälsotjänst på apoteket.se

Publicerat av: Redaktionen

Artros är en folksjukdom som ungefär en miljon personer i Sverige lider av.

​Artroskoll ny hälsotjänst på apoteket.se 2Nu utökar Apoteket sina hälsotjänster och erbjuder Artroskollen på apoteket.se. Den digitala tjänsten omfattar både diagnos av en ortoped inom 24 timmar och behandlingsprogram.

Apotekets Artroskoll som nu lanseras på apoteket.se sker i samarbete med Joint Academy. Tjänsten ger möjlighet att få diagnos av en ortoped inom 24 timmar. Vid konstaterad artros finns också ett sex veckors behandlingsprogram. Det digitala programmet som ger stöd för den egna behandlingen syftar till att minska smärtan och förbättra rörligheten i leder.

– Artros är en folksjukdom som drabbar många. Med Artroskollen blir det enklare att få en diagnos och komma igång med behandlingen. På så sätt kan fler människor med besvär få hjälp till ett liv i hälsa, säger Cecilia Drott, ansvarig för hälsotjänster på Apoteket.

Fler kan få hjälp i ett tidigare skede

Artros är en vanlig ledsjukdom som förväntas öka de kommande åren som en följd av längre livslängd och högre BMI i befolkningen. Orsaker till artros kan också vara hårt idrottande, ledskador eller genetik. Vanligaste symptomen är smärta i höft och knä. Enligt Socialstyrelsens riktlinjer är behandlingen för artros är i första hand utbildning om vad artros innebär samt och anpassade fysiska övningar.

Förhoppningen är att Artroskollen ska öka tillgängligheten av både diagnos och behandlingen och göra det enklare för de som drabbas av artros att få hjälp i ett tidigt skede.

– Ju förr en person påbörjar sin behandling desto bättre förutsättningar har de att bli bra med enkla medel, säger Jakob Dahlberg, vd på eHälso-bolaget Arthro AB som utvecklat behandlingsprogrammet Joint Academy.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>