HealthTech Nordic, Nordens största samling e-hälsobolag, bjöd i dag i Göteborg in till investeringsforum.
Deltog gjorde 14 av Nordens mest lovande uppstartsbolag inom e-hälsa och 22 internationella investerare intresserade av den snabbt växande branschen.
– Det kändes att det här var speciellt. HealthTech Nordic Investor Forum är Nordens största investeringsforum kopplat till health tech. Vi ser att forumet precis som förra året startade bra diskussioner, vilka förra året ledde till investeringar i bolagen och det är också förhoppningen efter årets forum, säger Carl-Peter Mattsson ansvarig för investerarrelationer och kapitalförsörjning vid Sahlgrenska Science Park och HealthTech Nordic Investor Forum.
På plats under investeringsforumet var uppstartsbolag och investerare från alla de nordiska länderna. Även internationella (paneuropeiska) investerare deltog. Det var andra året i följd som HealthTech Nordic Investor Forum anordnades och intresset från investerarna har ökat kraftigt jämfört med förra året.
E-hälsa bransch som växer
– Investerare vill investera i bra e-hälsobolag, vi ser det allt tydligare. Det här är en bransch som växer fort och här i Norden finns bolag med mycket stora möjligheter att etablera sig som världsledande. Men för det behövs kapital, så den här typen av evenemang är viktiga säger Marianne Larsson, projektledare för HealthTech Nordic.
HealthTech Nordic är ett projekt som samlar 170 nordiska uppstartsbolag, varav 114 är svenska. Antalet medlemsbolag ökar kontinuerligt. Projektets primära mål är att skapa 700 nya arbetstillfällen i regionen Öresund-Kattegatt-Skagerack genom att bidra till att de nya företagen kan växa och snabbt etablera sig internationellt. Projektet arbetar efter en helt ny nordisk modell där bolagens gemensamma attraktionskraft bidrar till att skapa intresse från investerare och köpare, inte minst internationellt.
HealthTech Nordic drivs av Innovation Skåne, Sahlgrenska Science Park, Smile Incubator och Invest in Skåne i Sverige samt Cobis i Danmark och Norway HealthTech. Projektet är delvis finansierat av Interreg-Öresund-Kattegat-Skagerrak, europeiska regionala utvecklingsfonden.